До 15. плаћање последње рате пореза на имовину, може и у понедељак без камате

Плаћање последње рате пореза на имовину за ову годину доспева 15. новембра, а обавезе ће моћи, без камате, да се измире и у понедељак 16. новембра. Након тог рока обрачунава се камата која је 11 посто на годишњем нивоу. Овај изворни приход локалног буџета је ставка коју грађани углавном редовно измирују.

 

Радило се много у претходним годинама у Одељењу локалне пореске администрације, како на репрограму и отпису камате, тако и на проширењу базе података обвезника и уведен је ред у плаћање пореза на имовину.

''Ја позивам све грађане и фирме које су порески обвезници ова два прихода, да измире своје обавезе по основу годишњег пореза за ову годину до 15. новембра и тиме спрече обрачун затезне камате, која је на годишњем нивоу 11 посто, што није мали издатак,'' каже већник Бојан Костић.

Увек постоји могућност да се продужи отплата кроз репрограме, уколико због ове кризе неко не може да измири обавезе, каже Костић и истиче да су Врањанци редовне платише и да је стопа наплате за физичка лица 97, 5 посто. Када су у питању правна лица, ту су разрешена нека дугогодишња дуговања.

''Ту чак имамо наплату од 111 процената. Успели смо да у овој години наплатимо, ту велику заслугу има начелник Одељења за буџет и финансије, Ненад Тасић, који је успео да наплати велики дуг, само од једног правног лица, који смо као град покушавали да наплатимо уназад десетак година и то у овој години која је за нас била веома тешка. Тако да ми са тим наплатама из претходног периода и са редовним имамо већу наплату од годишњег разреза пореза на имовину,'' додаје Костић. 

Што се тиче осталих изворних прихода локалне самоуправе, попут заузећа јавне површине, не постоји јавна површина која се користи у комерцијалне сврхе, а да није унета у систем и да није задужена кроз програм локалне пореске администрације. И ту је могуће плаћање кроз репрограм, али ни за кога није бесплатно, истиче Костић.

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 10 новембар 2020 15:32

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter