Подићи туристички потенцијал Врања и околине

Туристичке манифестације града Врања и градске општине Врањска Бања, Дани Врања и Дани каранфила, у наредним годинама добиће нови правац, са циљем да се привуку туристи  и тиме увећају приходи привредника и грађана, изјавио је директор Туристичке организације Врање Томислав Стојановић.

Ове године завршена је Национална стратегија развоја туризма Србије, пројекат који је Европска Унија помогла са милион евра. Неки од експерата из Европе који су учествовали у томе оценили су да Србија у туризму има тако квалитетне производе, за које нисмо ни свесни колико су добри. Природне лепоте наше земље, културно наслеђе и укусна храна, део су туристичке понуде којом су пре свега страни туристи задивљени. Финансијски показатељи говоре да приходи од туризма из године у годину расту, а само у 2012. Србија ће, процењују, од страних туриста зарадити милијарду евра. И манифестације Дани Врања и Дани каранфила у наредним годинама морају да допринесу и порасту стандарда грађана, процене су у Туристичкој организацији Врање.

Тиме се уклапамо и у Националну стратегију која предвиђа да ће Србија у наредним годинама подстицати развој пословног, градског, руралног и планинског туризма. Када је реч о овдашњим манифестацијама, грађани Врања задовољни су садржајем, али врло промишљено говоре и о потреби да се унапреде и употпуне.

У догледно време ипак  не можемо очекивати да се по висини прихода од туризма приближимо Врњачкој Бањи, Златибору, Тари и другим осведоченим дестинацијама на туристичкој мапи Србије. Ипак имамо шта да понудимо, једино би требало да тај производ, како кажу, боље упакујемо.

Економисти процењују да, поред пољопривреде, туризам може бити друга грана која остварује суфицит у размени са светом. Као што су и туристички посленици и сами грађани проценили неопходна су већа улагања у инфраструктуру и боља промоција многобројних туристичких и археолошких налазишта.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 03 септембар 2012 15:06

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter