Симболична помоћ у виду дечијег додатка

У Врању 5700 деце прима дечији додатак чији је износ око 2200 динара. Од 2008. године износ ове накнаде повећан је за око 500 динара. Надлежни кажу да се висина додатка усклађује са растом трошкова живота.

Нису занемарљиви подаци да сви они који имају преко 7 хиљаде и 200 динара прихода по члану домаћинства не могу да добију дечији додатак, ако су самохрани родитељи онда је тај лимит преко 8 хиљада и 700 динара. Висину износа ове накнаде утврђује ресорно министарство.

У општој беспарици сваки динар је добродошао, али како кажу наши суграђани за одгајање, образовање и квалитетан живот износ од тренутно 19 евра је само кап у мору.

Наше мало истраживање показало је да за износ дечијег додатка може да се купи један џамбо пакет памперс које трају отприлике 15 дана.

У целој причи добро је што се ова накнада последњих година редовно исплаћује, као и родитељски додатак. За прво дете он износи 32 хиљаде динара, а толико коштају једна мало боља колица. Можда би закон о финансијској подршци породици требало да претрпи измене, како не би била само симболична.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пета квалификација: Екипа ОШ '' Светозар Марковић'' из Врања однела победу над екипом ОШ ''Бора Станковић'' из Тибу… https://t.co/206XCCurM2
Квиз „Забављај се и учи” у врху гледаности Радио телевизије Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/RcokFWXiBI via @tripplesworld
Исплата једнократне помоћи бившим радницима Коштане, само по закону о социјалној заштити - Радио Телевизија Врање… https://t.co/8altl9HmSV
Follow RTV Vranje on Twitter