Отворена школа за завариваче

У ''Заваривачу'' је градоначелник Зоран Антић данас свечано отворио школу заваривања, у оквиру које ће двадесет двоје младих људи бити оспособљено за ово дефицитарно занимање. Они ће на тај начин доћи и до посла. Да би обука за њих била бесплатна, град је издвојио око милион динара. Обука ће трајати 3 месеца и након тога ће бити у обавези да раде две године у "Заваривачу", можда и више – ако буду желели.

Док обука траје добијају по 10.000 динара месечно и топли оброк, плаћени су им осигурање и путни трошкови. Сви су се пријавили из истог разлога.

Локална заједница ће наставити да сарађује са привредом. Врању недостаје 5 до 8 хиљада радних места. Ово је један од начина да се смањи стопа незапослености, каже градоначелник.

Град Врање је у великој мери помогао реструктурирању и ревитализацији овог предузећа, кажу у Заваривачу. Ово је и и подмлађивање колектива у предузећу које постоји већ 41 годину.

Заваривач је некада био најјачи привредни колектив у Врању. Ово је пилот пројекат и позив осталим привредницима да се јаве за сарадњу по овом моделу, каже народни посланик Мирољуб Стојчић који је као доскорашњи градоначелник и почео сарадњу са Заваривачем. А суштина овог подухвата је запошљавање младих људи.

Заваривач је на добром путу да постане здрава економска средина, сагласни су сви који су данас посетили ово предузеће.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 11 септембар 2012 13:55

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter