Макси и Идеа у Врању без шећера и уља

У неким продајним објектима прехрамбене робе у Врању на рафовима нема шећера и уља, а већ се говори о томе да је у питању најава нових поскупљења. Потрошачи су ових дана у потрази за овим основним животним намирницама, без којих се не може припремити зимница. Љути су због несташице, али и због високих цена .

Данас нисмо могли да снимимо празне рафове у ове две велике трговинске куће, јер су нам пословође рекле да то није дозвољено њиховом  пословном политиком. Успели смо да сазнамо да се  у  Максију  литар зејтина '' Дијамант'', док га је било на рафовима продавао по цени од 152 динара, а цена шећера била је 98 динара за килограм. У трговинској кући ''Идеа''јуче су продате последње залихе ових животних намирница. Уље је коштало 153,99 динара за литар, а шећер 98,99 динара по килограму.

Иако званично несташице нема, празни рафови се повезуjу са сезоном спремања зимнице, али прави разлог су  нове  више цене, чега су свесни и потрошачи.

Зејтин и шећер данас су могли да се  купе у мањим маркетима и продавницама у граду, где су приметне гужве.

И у осталим трговинским радњама кажу да ће наредних дана, ових намирница бити довољно, али ће, како сви очекују, цене бити кориговане, а зависиће од произвођача и цена сировина.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 13 септембар 2012 15:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Славимо Светог Арханђела Михаила - Радио Телевизија Врање https://t.co/PgWXOPXY4P via @tripplesworld
РТВ Врање: 24 године ваш прозор у свет - Радио Телевизија Врање https://t.co/Y2CFaF7R8E via @tripplesworld
Душанова улица према Зеленој пијаци биће једносмерна - Радио Телевизија Врање https://t.co/6tRR9kOMFm via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter