Стевановић: Билатерални односи Србије и УАЕ добри и развијени

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић одржао је предавање полазницима Националног факултета одбране Уједињених Арапских Емирата  и том приликом поручио да су билатерални односи две земље добри и развијени, али и да су потенцијали за унапређење економске сарадње велики.

Стевановић је истакао да билатерални економски односи прате добре политичке односе, што је резултирало потписивањем више међудржавних споразума,  покретањем пројекта „Београд на води“, као и инвестиција попут „Al Dahra“, „Elit agro“, „Mirabank“, „Etihad ervejz“  „Al Ravafed“, „Port Dubai“, Фондација Шеика Калифе бин Заједаал Нахјана и друге.

„У прилог томе говоре посете на највишем нивоу. Подсетићу само да је председник Републике Србије Александар Вучић прошле недеље боравио у радној посети Емиратима“, рекао је Стевановић.

Говорећи о унапређењу сарадње државни секретар је оценио да је она могућа, између осталог, кроз повећање обима трговинске размене, нарочито кроз већи пласман пољопривредно-прехрамбених производа наемиратско тржиште, за којима постоји евидентна растућа потреба.

Према његовим речима, унапређење сарадњe могуће је и преко подстицања прилива емиратских инвестиција, у првом реду у агро економски сектор, сектор туризма, као и актуелне инфраструктурне пројекте у Србији. 

„Потенцијали које имамо допринеће повезивању наше земље и Уједињених Арапских Емирата. Заједничким снагама ћемо остваривати још боље резултате на свим пољима“, рекао је Стевановић.

Како је истакао, Србија је одлучна у намери да повећа конкурентност националне привреде и њену интегрисаност у међународне економске токове, оствари раст инвестиција и унапреди пословно окружење за развој приватног предузетништва.

Он је нагласио да Влада Републике Србије убрзаним спровођењем реформских активности и значајним променама инвестиционог оквира доприноси стварању привлачног привредног амбијента што ствара простор за долазак још више инвеститора.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Обележен дан oслобођења Криве Феје - Радио Телевизија Врање https://t.co/8AoGv1mkNY via @tripplesworld https://t.co/e5vSRkPgw7
Два ковид пацијента преминула у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/s4fNmm44lR via @tripplesworld https://t.co/Zk9fClHV38
Масовна вакцинација благотворно делује и на психу - Радио Телевизија Врање https://t.co/j4Yl6tEsP7 via… https://t.co/G5nMbkorkh
Follow RTV Vranje on Twitter