Југ Србије и даље без уља и шећера из робних резерви

Упркос најавама, на југ Србије и даље не стижу залихе уља и шећера из робних резерви. Проблем није у томе што ових намирница нема, већ што потписивање уговора између трговинских ланаца у Врању и Дирекције за робне резерве као и организација превоза не иду баш тако брзо.

Влада Србије донела је 14. септембра одлуку да се из робних резерви интервентно прода пет милиона литара сунцокретовог уља и пет милиона килограма шећера како би се омогућила уредна снабдевеност и тржиште заштитило од злоупотреба.

Недељу дана након те одлуке на рафовима у врањским трговинама и даље нема уља и шећера по нижим ценама.

И овог септембра понавља се иста прича. Припрему зимнице која је у јеку прати вештачка несташица уља и шећера. Тамо где их још увек има, ове намирнице продају се по цени која је далеко већа од оне која је реална и по којој смо до недавно трговали. Уља и шећера из робних резерви којих на жалост у Врању нема ни у једном продајном објекту, нити их је до сад било.

Купци различито реагују на вештачку несташицу. Као да су се на њу навикли јер се годинама понавља иста прича у септембру.

Још нисмо решили проблем ни са актуелном несташицом зејтина и шећера, а већ се говори о новој. Прерађивачи најављују да неће бити чудо ако ускоро останемо и без млека, јер су суша и смањена производња већ почеле да узимају данак и у млечној индустрији.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Сутра почиње вакцинација становништва у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/JHd2UYhLcW via @tripplesworld https://t.co/8BVaadNcfY
Чак 191 млада особа почела да ради у оквиру програма Моја прва плата - Радио Телевизија Врање… https://t.co/Rwmlh0tUOC
Богојављенски крст окупан за 122 хиљаде динара - Радио Телевизија Врање https://t.co/8xQPANOdoq via @tripplesworld https://t.co/xNZb95R7uC
Follow RTV Vranje on Twitter