Како решити исплату заосталих зарада у Заваривачу

Исплата заосталих зарада радницима биће главни задатак Синдиката индустрије, енергије и рударства Независност и његовог новоформираног одбора у Заваривачу. Могуће решење је нова приватизација и условљавање будућег власника да их исплати, каже пословодство.

Стање у металском комплексу је веома лоше, оцењују представници Синдиката индустрије, енергије и рударства Независност, који је настао уједињењем три синдиката. Тако је у Заваривачу главни проблем неисплаћене зараде радника.

То ће уз подршку централе гранског Синдиката индустрије, енергије и рударства Независност бити задатак новоформираног одбора. Међутим, проблем 13 заосталих плата наслеђен је након раскида приватизације. Сада се не може решити јер је рачун предузећа оптерећен принудним судским наплатама потраживања.

Да би се, поред садашњих месечних зарада исплатиле заостале плате радницима производња у Заваривачу би требало да буде двоструко већа него сада. То је у садашњим околностима немогуће. Једно од решења види се у новој приватизацији и условљавањем будућег власника да их исплати, каже директор Игић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 04 октобар 2012 15:59

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вирус корона потврђен код 69 особа - Радио Телевизија Врање https://t.co/zMqjCt5YFk via @tripplesworld
За пример: Леонора и Анђела Ристић, ученице ОШ ''Светозар Марковић'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/Xva7tzIA0y via @tripplesworld
Нови пакет државне помоћи малим и средњим предузећима - Радио Телевизија Врање https://t.co/EBipPEkgZa via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter