Одштампајте ову страницу

Како решити исплату заосталих зарада у Заваривачу

By РТВ октобар 04, 2012 416 0

Исплата заосталих зарада радницима биће главни задатак Синдиката индустрије, енергије и рударства Независност и његовог новоформираног одбора у Заваривачу. Могуће решење је нова приватизација и условљавање будућег власника да их исплати, каже пословодство.

Стање у металском комплексу је веома лоше, оцењују представници Синдиката индустрије, енергије и рударства Независност, који је настао уједињењем три синдиката. Тако је у Заваривачу главни проблем неисплаћене зараде радника.

То ће уз подршку централе гранског Синдиката индустрије, енергије и рударства Независност бити задатак новоформираног одбора. Међутим, проблем 13 заосталих плата наслеђен је након раскида приватизације. Сада се не може решити јер је рачун предузећа оптерећен принудним судским наплатама потраживања.

Да би се, поред садашњих месечних зарада исплатиле заостале плате радницима производња у Заваривачу би требало да буде двоструко већа него сада. То је у садашњим околностима немогуће. Једно од решења види се у новој приватизацији и условљавањем будућег власника да их исплати, каже директор Игић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 04 октобар 2012 15:59