Усвојен ребаланс буџета за 2012. годину

У складу са законом о буџетском систему, Градско веће усвојило је ребаланс буџета за 2012. годину. Разматрано је и извршење буџета за шестомесечни и деветомесечни период из кога се види да су приходи и расходи у складу с планом.

И ове године Врање је међу првим градовима који су у складу за законом обавили усклађивање прихода и расхода у градској каси за текућу годину. Ребаланс је показао да је буџет за 2012. за 95 милиона мањи од пројектованог. Ипак најбитнија је структура буџета. На пример, неки пројекти планирани буџетом нису реализовани, као што је то случај са заменом азбестних водоводних цеви, па се та ставка скида као задужење, каже Драган Спирић, члан Градског већа задужен за ову област. Са друге стране усвојене су и измене Одлуке о локалним комуналним таксама коjе су усклађене са новим законским нормамa.

Ребаланс буџета урађен је тако да се дугови буџетских корисника, тамо где је то могуће, сагледају у највећој могућој мери, оценио је Спирић.

Међу тачкама које су се односиле на финансије, нашао се и периодични извештај о извршењу буџета за првих шест, односно девет месеци.

Након што је Веће усвојило поменут ребаланс и периодичне извештаје, они сада иду на усвајање на седници Скупштине града која ће бити одржана 31. октобра.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 19 октобар 2012 13:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Двоструко убиство и самоубиство у Сурдулици - Радио Телевизија Врање https://t.co/DIGQcknxTd via @tripplesworld
Ход историјом Врања кроз збирке Народног музеја - Радио Телевизија Врање https://t.co/UJczzyGrQe via @tripplesworld
У Србији 54 новозаражених вирусом Ковид 19 - Радио Телевизија Врање https://t.co/NBFcHCpNWI via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter