Продужен рок за избор кандидата у оквиру пројекта ''Моја прва плата''

Продужен је рок за повезивање и коначан избор кандидата, који предвиђа Трећа фаза програма „Моја прва плата“, а који је за послодавце из приватног сектора отпочео 1. новембра. Национална служба за запошљавање обавештава послодавце из приватног и из јавног сектора, који учествују у овом програму  да до 30. новембра  могу да реализују коначан избор пријављених кандидата, каже вд директора Филије НСЗ у Врању Горан Живковић.

Национална служба за запошљавање је 20. августа расписала јавни позив ''Моја прва плата''. У првој фази послодавци су изразили жељу за одређеним профилом радника. Уследило је пријављивање лица која су млађа од 30 година старости , која су на евиденцији Националне службе за запошљавање и која немају радно искуство или са радним искуством краћим од 6 месеци стеченим на пословима у оквиру нивоа образовања са којим конкуришу.

-Трећа фаза је од 1. до 15. новембра, било је повезивања послодаваца из приватног сектора и одабир једног од кандидата на тој позицији. У року од 15 дана од дана завршетка избора кандидата, биће формиране коначне листе послодаваца са изабраним кандидатима, које ће бити доступне на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs. Након тога следи четврта фаза реализације програма, потписиваће се тројни уговор између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата, док ће спровођење програма почети у року од 15 дана од дана формирања коначне листе послодаваца са изабраним кандидатима. Програм „Моја прва платаˮ се реализује без заснивања радног односа у трајању од 9 месеци, током којих НСЗ младима са средњим образовањем исплаћује месечну новчану накнаду од 22.000 динара, а младима са високим образовањем 26.000 динара. Поред тога, младима укљученим у овај програм, НСЗ уплаћује и допринос за случај повреде на раду и професионалне болести,  каже Живковић.

Овим програмом младима без радног искуства се омогућава да обаве праксу на конкретним пословима код послодаваца, стекну знања, вештине и компетенције за рад и тако повећају могућности за запошљавање.  

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 18 новембар 2021 14:31

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Сумња се да је у пожару у Радовници страдала старица - Радио Телевизија Врање https://t.co/hOHcbFEv9h via… https://t.co/xiKQFVryxt
Стоиљковић: Повећан број екипа, ради се и преко радног времена - Радио Телевизија Врање https://t.co/jOMzP7ZSsk via… https://t.co/Q4tSE6WEXc
Promo - Zdravo živo domaćine, TV Vranje, danas u 17.05h https://t.co/Yi3j2SgT7O
Follow RTV Vranje on Twitter