Почиње недеља штедње

Просечна плата и реални трошкови живота не остављају довољно простора за штедњу. На око 80 одсто штедних  рачуна у банкама у Србији преовлађују износи до 500 евра. У недељи штедње банке су традиционално обогатиле понуду за оне који желе да ороче своја средства.

Са просечним примањима у домаћинству која на југу Србије  износе око 28  хиљада динара, тешко да се нешто може уштедети. Чак је и више потребно за најосновније месечне трошкове. Неки и не помишљају на одлазак у банку, али има и оних  који део средстава могу да ороче.

На већини штедних рачуна у банкама преовлађују износи до 500 евра. Нешто већи депозити крећу се до три хиљаде евра, али их је у мањем проценту. И даље се више верује страној валути.

У недељи штедње, која је традиционално на почетку новембра, банке крећу у активнију промоцију понуда са посебним облицима штедње и атрактивнијим каматама.

Током овог месеца и у банкама у Врању  очекују већи прилив новца на штедне рачуне, а када је реч о рочности, највише је заступљена штедња од шест месеци до годину дана и то у девизама.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

До скоро је било незамисливо - новогодишња јелка у Блоку пошта-банка - Радио Телевизија Врање https://t.co/ObRN6aixvN via @tripplesworld
Епилог једног лова: Један тешко повређен, један ухапшен - Радио Телевизија Врање https://t.co/gprO0SXjVO via @tripplesworld
Повређен у лову - Радио Телевизија Врање https://t.co/O6O4p6gssE via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter