Одржана је завршна јавна расправа о нацрту буџета за 2013. годину

Највише средстава из буџета за наредну годину биће усмерено у инфраструктуру, образовање и запошљавање младих. Ово је предвиђено Нацртом буџета за 2013. о чему је у Врању одржана завршна јавна расправа. У складу са транспарентним приступом, грађани су кроз претходне четири јавне расправе изабрали области које би требало финансирати у 2013. У том циљу организована је и анкета у центру града. Градски већници разматраће буџет 26. новембра. Пред одборницима ће се наћи 11. децембра.

Буџет тежак око две и по милијарде за наредну годину не може да задовољи све потребе грађана, оценио је градоначелник Зоран Антић на отварању јавне расправе. Сагледавајући приоритете које су грађани истакли у јавним расправама, највише средстава биће опредељено за образовање, комуналну инфраструктуру и запошљавање младих .

Када је реч о структури буџета, најважнији су приходи из пореза на зараде око 38 процената, а највећа су издвајања за зараде корисника буџета 34 одсто.

Уређење комуналне инфраструктуре и улагања у образовање области су за које су грађани показали највеће интересовање у дискусији. То је исказано и кроз анкету која је организована у центру града.

Градски већници разматраће буџет 26. новембра. Пред одборницима ће се наћи 11.децембра, на седници Скупштине града.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 16 новембар 2012 14:44

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

До скоро је било незамисливо - новогодишња јелка у Блоку пошта-банка - Радио Телевизија Врање https://t.co/ObRN6aixvN via @tripplesworld
Епилог једног лова: Један тешко повређен, један ухапшен - Радио Телевизија Врање https://t.co/gprO0SXjVO via @tripplesworld
Повређен у лову - Радио Телевизија Врање https://t.co/O6O4p6gssE via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter