Одржана је завршна јавна расправа о нацрту буџета за 2013. годину

Највише средстава из буџета за наредну годину биће усмерено у инфраструктуру, образовање и запошљавање младих. Ово је предвиђено Нацртом буџета за 2013. о чему је у Врању одржана завршна јавна расправа. У складу са транспарентним приступом, грађани су кроз претходне четири јавне расправе изабрали области које би требало финансирати у 2013. У том циљу организована је и анкета у центру града. Градски већници разматраће буџет 26. новембра. Пред одборницима ће се наћи 11. децембра.

Буџет тежак око две и по милијарде за наредну годину не може да задовољи све потребе грађана, оценио је градоначелник Зоран Антић на отварању јавне расправе. Сагледавајући приоритете које су грађани истакли у јавним расправама, највише средстава биће опредељено за образовање, комуналну инфраструктуру и запошљавање младих .

Када је реч о структури буџета, најважнији су приходи из пореза на зараде око 38 процената, а највећа су издвајања за зараде корисника буџета 34 одсто.

Уређење комуналне инфраструктуре и улагања у образовање области су за које су грађани показали највеће интересовање у дискусији. То је исказано и кроз анкету која је организована у центру града.

Градски већници разматраће буџет 26. новембра. Пред одборницима ће се наћи 11.децембра, на седници Скупштине града.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 16 новембар 2012 14:44

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter