Троје ханских предузетника добило средства за проширење бизниса

Троје младих предузетника из општине Владичин Хан добило је по две хиљаде долара неповратних средстава за покретање сопствене производње или јачање постојеће. Средства су обезбедили локална самоуправа и Америчка агенција за међународни развој у оквиру пројекта подршке младим предузетницима и стварању услова за отварање нових радних места.

На конкурс се пријавило 11 младих људи који су прошли програм обуке за успешно вођење предузећа. Сопственим бизнис плановима конкурисали су за доделу средстава, од којих је три комисија прогласила најбољим. Татјана Стевановић, Иван Николић и Ђорђе Костић добили су бесповратна средства за проширење производње, уз обавезу да уложе још 1000 долара сопствених.

Тања и  Иван планирају да опреме пчелињаке на својим пољопривредним газдинствима, а Ђорђе да осавремени производњу предмета од пластике.

Сертификате о додели грантова уручили су председник општине Горан Младеновић и Тања Ивановић представник пројекта за јачање економске сигурности USAID-a.

Пројекат представља део реализације општинског Акционог плана за јачање омладинског предузетништва усвојеног 2012. год у сарадњи са USAID-ом. План спроводи локална Канцеларија за младе уз подршку локалне самоуправе и донатора.

У Србији је око 15 хиљада младих прошло програм обуке за успешно вођење предузећа, у оквиру активности Америчке организације за економски развој ка што бржем економском опоравку Србије.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 30 новембар 2012 16:08

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter