Добар одзив пореских обвезника

Наплата пореза на имовину за физичка лица у првом тромесечју у Врању скоро је дуплирана у односу на исти период прошле године и износи преко 15 милиона динара. Велики одзив пореских обвезника вероватно је због тога што је град Врање омогућио отпис камате. У пореској администрацији планирају продужење рока за отпис камате до краја априла.

Законом о условном одлагању отписа камата и мировању пореског дуга остављена је могућност локалним самоуправама да ту исту меру примене за своје локалне приходе. Како члан Градског већа Драган Спирић каже, тренутно је у припреми продужење рока за отпис камате, до краја овог месеца. Каже да и они који нису били најажурнији у плаћању због тешке ситуације у којој се налазе, сада могу да измире своје обавезе.

Наплата накнаде за заштиту животне средине двоструко је већа у односу на прошлу годину. Знатно повећање забележено је и код наплате комуналне таксе за заузеће јавне површине. Што се фирмарине тиче, она је на истом нивоу као прошле године. А мала предузећа и предузетници ослобођени су плаћања ове накнаде. Закон о порезима на имовину који је Скупштина Републике Србије донела 2010. у пуном обиму примењује се тек од 2013. године. Локална самоуправа очекује да ће код неких обвезника пореза на имовину то довести до повећања обавеза.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 05 април 2013 13:15

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter