Одштампајте ову страницу

Велико интересовање за мале хидроелектране

На јавни позив за изградњу малих хидроелектрана у Србији на 317 локација, стигло је 1380 пријава. Министарка енергетике, развоја и заштите животне средине, Зорана Михајловић каже да се јавни позив показао као одлична ствар, и да је регион Власине препун локација за изградњу малих хидроелектрана. Јавни позив обухвата 317 локација у које је могуће уложити од 120 до 200 милиона евра.

Министарка енергетике, развоја и заштите животне средине, Зорана Михајловић рекла је да се јавни позив за изградњу малих хидроелектрана у Србији показао као одлична ствар. Она је додала да морају постојати критеријуми, прегледна додела енергетских дозвола, јер је то једини начин да се добију заиста прави инвеститори.

План министарства у вези са малим хидроелектранама јесте да се јавни позиви наставе, рекла је министарка Михајловић. Нагласила је да има још много локација које је могуће искористити и на којима се могу изградити мале хидроелектране.

На јавни позив за изградњу малих хидроелектрана у Србији на 317 локација, стигло је 1380 пријава. Приликом објављивања позива, пре скоро два месеца, министарка Михајловић је рекла да је процењено да је на изградњи тих хидроелектрана могуће отворити око 1000 нових радних места.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 11 април 2013 12:49