Југ Србије има шта да понуди инвеститорима

Oпштине југа Србије, Бујановац, Прешево и Медвеђа морају да створе услове за страна улагања. То би био један од најбољих начина да се помогне у развоју и опоравку привреде у овом крају. Ово је уједно и закључак на недавно одржаном сајму инвестиционих потенцијала који је Привредна комора Србије организовала у Београду, како би се евентуалним страним улагачима предочиле предности улагања у ове општине.

Проценат незапослености у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи, највећи је у Србији. Општине на југу Србије очекују помоћ државе и нове инвеститоре, али су, по речима Зорана Станковића, председника Координационог тела, у обавези да активирају економски потенцијал и обезбеде нова улагања. Зато је и организован Сајам инвестиционих потенцијала.

Министарство за регионални развој и локалну самоуправу је у предходне три године подржало сектор малих и средњих предузећа у ове три општине са више од 550 милиона динара, у намери да подигне и њихове инвестиционе способности и конкурентност.

Венсан Дежер, амбасадор Европске уније у Србији рекао је да је Европска унија протекле године уложила 65 милиона евра у југ Србије и да намерава да наредних година уложи још најмање 50 милиона евра за помоћ у изградњи инфраструктуре и за стимулисање образовања и пословања. Између осталог, речено је да југ Србије има шта да понуди домаћим и страним инвеститорима.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 09 мај 2013 13:41

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Превара: Блокирају рад Филијале ПИО великим бројем захтева - Радио Телевизија Врање https://t.co/jitd6OWy1H via… https://t.co/GntSlLJsYU
Градоначелник разговарао са радницима Геокс-а - Радио Телевизија Врање https://t.co/N8KWgeeGCS via @tripplesworld https://t.co/brqHWxkQ2I
Данас је Блага Марија - Радио Телевизија Врање https://t.co/XWgiSotuc9 via @tripplesworld https://t.co/R22RduNWk3
Follow RTV Vranje on Twitter