Велика улагања у електроенергетске објекте

Ова година ће за град Врање бити у знаку енергетике. Ускоро ће се завршити мини хидроелектрана на брани Првонек, прва на високим бранама у Србији. Са далеководом од Лесковца према Грчкој, трафостаницом у Бунушевцу и мини трафостаницама, биће решени многи проблеми.

Мини хидроелектрана је систем два објекта, доњег већег капацитета, који ће радити током зимског периода када је шпиц потрошње струје и горњег, предвиђеног за летњу употребу. Пројектант је Институт Јарослав Черни, а инвеститор Електропривреда Србије уз учешће града Врања. Објекат ће бити од великог значаја за снабдевање електричном енергијом, али и за читав комплекс бране Првонек.

Осим мини електране инвестира се и у друге капиталне електроенергетске објекте.

Очекује се, да се овим инвестиционим подухватима најзад стави тачка на дугогодишње проблеме и снабдевању електричном енергијом Врања и околине.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 16 новембар 2011 16:51

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Сутра почиње вакцинација становништва у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/JHd2UYhLcW via @tripplesworld https://t.co/8BVaadNcfY
Чак 191 млада особа почела да ради у оквиру програма Моја прва плата - Радио Телевизија Врање… https://t.co/Rwmlh0tUOC
Богојављенски крст окупан за 122 хиљаде динара - Радио Телевизија Врање https://t.co/8xQPANOdoq via @tripplesworld https://t.co/xNZb95R7uC
Follow RTV Vranje on Twitter