На данашњој седници Владе Републике Србије Зоран Антић, лидер врањских социјалиста поново је и у овом сазиву постављен за државног секретара у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

- Захваљујем се посебно на датом предлогу у име Министарства, министарки Дарији Кисић – Тепавчевић и биће ми част и привилегија да будем део тима  којим  она руководи.

Као и свих ових 27 година активног бављења политиком и политичким радом, трудићу се да дам свој максимум и оправдам указано поверење оних, који су ме предложили и подржали, радећи часно, савесно и одговорно у интересу Републике Србије и свих њених грађана , огласио се поводом именовања Антић.

Поводом претњи и позива на убиство предесеника Србије Александра Вучића, Градски одбор СНС издао је саопштење за јавност у коме се између осталог каже:

У најтежим временима за актуелну власт, оптерећену борбом против све теже пандемије коронавируса и напорима да се сачува водећа економска позиција Србије у региону, свој “допринос”  бојкоташка опозиција даје једином кампањом која опстаје и траје – кампањом диригованих претњи на живот председника Александра Вучића.

Градски одбор СНС у Врању не може и никада неће остати нем пред претњама које су очигледно једино средство да се заустави напредак Србије и опустоши  све оно што је власт предвођена Александром Вучићем учинила за Србију да данас корача крупним корацима напретка испред свих.

Најоштрије осуђујемо фашистичке методе србомрзачке опозиције уз апел да се у складу са законом казни сваки даљи покушај угрожавања живота председника и његове породице.

Налогодавце оваквих злочина најављена борба против криминала у Србији неће заобићи!

 

Последњи пут измењено четвртак, 19 новембар 2020 14:55

Поводом саопштења које су јуче нашој редакцији упутили Градски одбори Странке слободе и правде и Српске напредне странке у Врању, а односе се на догађај који се 11. новембра одиграо у Здравственом центру разговарали смо са актерима приче.

Докторка Мирјана Илић Стошић разговарала је са нама телефоном јер је радила у ноћној смени и, како је рекла, није у могућности да даје изјаве у камеру. Милан Костић, главни техничар Опште болнице, испричао је такође шта се десило.

Докторка Мирјана Илић Стошић каже да је о свему обавестила Здравствени центар једном пријавом за покретање дисциплинског поступка, али и подношењем захтева за покретање прекршајног поступка против радника ЗЦ, главног техничара Милана Костића. ''Он је на дан када сам била дежурна на очном одељењу, на Офталмологију ушао из правца Хируршког блока са непоштовањем било каквих епидемиолошких мера, као и са непоштовањем основног кућног реда наше болнице, уз вику, дреку, бахато понашање у цивилном оделу, уз присуство једног човека који је мени био непознат. Касније сам из неког нашег разговора сазнала да је он дошао у контролу. Ја сам тог дана једини дежурни лекар на Офталмологији и, по неком правилу, ја сам та која је у ствари одговорна за све добро и све лоше што се дешава на Одељењу,'' каже Илић Стошић.

Милан Костић демантује наводе докторке Мирјане Илић Стошић и писање по медијима.

''Ја сам још увек узнемирен оним што се десило и због тога што се све ово спинује. Медији, портали и друштвене мреже свашта пишу, а у ствари истина је другачија. Тог дана смо обилазили болницу, као што радимо у последње 2,5 године. Био сам са колегом, координатором за хируршке групе. Од 7 ујутру смо обилазили сва одељења и на крају отишли на Очно одељење. На самом прилазу из Хируршког блока приметили смо да су сва врата отворена, што у овој ситуацији, у пандемији, не сме да се дешава и за то је директно одговоран дежурни лекар, не само на том, већ на свим одељењима. Пошто смо цео дан били и напољу и унутра, преко радних блуза носили смо јакне, а имали смо и маске. Нису тачни наводи да нисмо имали маске. Ушли смо на Одељење, упутили се ка сестринској соби и тамо затекли дежурног техничара Одељења. Рекли смо му да смо дошли у контролу. Замолио нас је да му помогнемо око неких спецификација. У том тренутку наишла су цивилна лица, односно пацијенти који такође не би требало да долазе на Одељење у овим условима. Дежурни техничар је отишао да позове докторку и да је обавести о нашем доласку. Докторка је још с врата почела да виче на нас, да нас вређа и назива погрдним именима,'' објашњава Костић.

Ми смо и данас покушали да добијемо детаљнију изјаву од директорке Здравственог центра др Љиљане Антић која нам је само кратко поновила да не жели да коментарише цео случај и решава путем медија. Рекла је да од тога не жели да прави политички циркус, с обзиром  да се ради о непоштовању радне и технолошке дисциплине од стране запослених у Здравственом центру. Цео случај ће испитати комисија и биће донете одговарајуће мере у складу са законом, рекла је директорка Антић.

Последњи пут измењено петак, 13 новембар 2020 20:10

Градски одбор Странке слободе и правде обратио се саопштењем за јавност у коме су навели да је њихова председница била изложена нападу на радном месту, и то од стране колеге, активисте СНС-а.

Из Градског одбора СНС-а кажу да је ово јефтин политички покушај манипулације и прикупљања политичких поена.

''Ми ћемо увек на сваку њихову лаж одговарати једино истином,'' каже млади лидер СНС-а Стефан Филиповић.

Врањски одбор Странке слободе и правде оштро протестује због напада коме је, како наводе, јуче била изложена председница одбора, докторка Мирјана Илић Стошић, и то док је била на дужности, на свом радном месту.

У саопштењу се наводи: ''Илић Стошић је дежурала на одељењу Офталмологије, када су у просторије где је она радила ушла два човек у цивилним оделима, без белих мантила и без маски не поштујући било какве прописе нити епидемиолошке мере на одељењу где су хоспитализовани пацијенти.

При уласку један од њих, активиста СНС-а из Врањске Бање је викањем дозивао партијског колегу, такође из Врањске Бање, који је тог дана радио на одељењу офталмологије.''

У Иницијативном одбору ССП-а Врање кажу да је дотични упозорен на неадекватно понашање и непоштовање противепидемијских мера и да је увредама наставио своје бахато понашање, спомињућу страначку опредељеност докторке Мирјане, спомињући Драгана Ђиласа у негативном контексту и слично.''

Илић Стошић је позвала директорку која се, како кажу у Саопштењу, ''правила потпуно невешта и која је обећала некакву комисију која ће одлучити о свему.''

''На крају, Мирјана Илић Стошић завршила је најпре на ПТО-у, а потом и на Интерном, где јој је указана помоћ због срчаних сметњи,'' кажу из Странке слободе и правде.

Они поручују да свако може да има своје мишљење и политички став, али да се бахатост појединца иза маске СНС-а не може и неће више трпети ни један једини пут. ''Чекаћемо ту обећану комисију, али, наша председница мора остати заштићена, не само на свом радном месту, него било где, свиђало се то некоме или не,'' закључује се на крају Саопштења Странке слободе и правде.

Након саопштења Градског одбора Странке слободе и правде, јавности се обратио и Градски одбор Српске напредне странке у Врању.

Они кажу да неће дозволити да се на било који начин, па чак и на један овако јефтин начин руши углед и кредибилитет Српске напредне странке.

''Према нашим сазнањима директорка Здравственог центра Врање формирала је комисију како би по хитном поступку истражила све околности у складу са Законом и овим путем апелујемо да се починиоци санкционишу,'' каже млади лидер СНС-а Стефан Филиповић.

Он додаје да је мало чудно да чланови комби Јеремић странке дају било какве изјаве и саопштења, с обзиром да је јавности опште и добро позната њихова вербална комуникација и начин на који се они опходе према људима који не размишљају попут њих.

''Међу колегама жуте перјанице Ђиласове странке добили смо информације да је она склона инцидентима, па нас уопште не чуди овакав јефтин политички покушај манипулације и прикупљања политичких поена.

Ми ћемо увек на сваку њихову лаж одговарати једино истином,'' закључује Филиповић.

Поводом овог случаја контактирали смо и директорку Здравственог центра, докторку Љиљану Антић, и покушали да добијемо изјаву.

Она нам је у кратком телефонском разговору рекла да је упозната са случајем и да је већ предузела одговарајуће мере у складу са Законом, као и да не жели да случај коментарише и решава путем медија.

Последњи пут измењено четвртак, 12 новембар 2020 18:55

Београд, Скопље и Тирана, на онлајн видео-конференцији о "малом Шенгену", потписали су Меморандум о разумевању и сарадњи у борби против ковида 19.

Потписан и међудржавни Споразум Србије и Албаније о слободном кретању грађана са личним картом.

Меморандум и Споразум су, у присуству председника Србије Александра Вучића, потписали премијери Србије, Северне Македоније и Албаније – Ана Брнабић, Зоран Заев и Еди Рама.

Страна 1 од 205

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter