Одштампајте ову страницу

Срби са севера Косова и Метохије и данас на барикадама

By РТВ септембар 16, 2011 531 0

На прелазе Јариње и Брњак слетели су јутрос хеликоптери са припадницима ЕУЛЕКС-а. Из Приштине тврде да су на прелазима и припадници косовске полиције и царине.

Срби са севера Косова и Метохије и данас су на барикадама у неколико градова, а током дана на север Косова  стигли су и студенти из Београда  и представници неких политичких партија. Једино мирним путем Срби  могу да бране своје легитимне интересе, поручио је министар за Косово и Метохију Горан Богдановић. Ситуација на северу Косова и Метохије током целог  дана  је напета.  Блокирани су путеви на неколико локација у општинама Лепосавић, Звечан, Косовска Митровица и Зубин Поток. Срби са Севера Косова мирним  протестом желе да поруче да неће прихватити намеру власти у Приштини да на Брњаку и Јарињу буде косовска царина.

До прелаза Јариње данас је  стигла  и  група студената из Београда , као и  представници неких политичких партија, међу којима и  Српске радикалне странке и  Демократске странке Србије које је Кфор најпре  спречио да уђу на север Косова и Метохије, али су радикали ушли алтернативним путем.

Очекују нас тешки дани и исцрпљујућа борба, поручио је  министар за КиМ Горан Богдановић и додао да једино мирним путем Срби са севера Косова могу одбранити своје легитимне интересе. На мир и уздржаност позивају и ОЕБС и САД у интересу безбедности грађана.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 16 септембар 2011 15:15