„Реците нам и ПУПС ће рећи“

ГрО ПУПС-а у Врању организовао је акцију анкетирања суграђана путем анкетних листића, што ће послужити као путоказ у сагледавању проблема са којим се људи најчешће сусрећу у својој средини.

Акција „Реците нам и ПУПС ће рећи“ реализује се од Врања до Суботице у 15 градова Србије. Циљ анкете је виђење проблема из угла грађана као и то како би се они могли решити, али и покретање тих тема у Скупштини локалне самоуправе и Скупштини Србије.

„Ово није класична изборна кампања, ово је акција са циљем да будемо са нашим грађанима, пољопривредницима, незапосленима. Наш министар води акцију око отварања задруга где ће се запослити млади људи, формиран је и Савет за спас села и то је велика акција јер је нас село одржало кроз историју. Зато и желимо да чујемо грађане, али и да помогнемо нашем руководству и Влади да усмерава развојну политику према потребама и интересима самих грађана“, објашњава председник Градимир Јовановић.

Такође, чланови ПУПС-а посетиће све пензионере у граду и разговарати са њима о свим питањима која се налазе у анкетним листићима како би сагледали и њихове проблеме и мишљење о томе како побољшати живот у заједници. Као неке од идеја и предлога руководства ПУПС-а председник Градимир Јовановић издваја то да Врање треба да добије старачки дом, јаку службу геронто домаћица и клубове пензионера.

„Трудићемо се да колико год се у Србији повећају плате у јавном сектору, да се за толико повећају и пензије. Имамо и план за реформу пензионог система где ће се као главни задатак поставити да се одреди загарантована пензија, односно да сваки пензионер има загарантовану, минималну пензију са којом ће моћи пристојно да живи“, каже Јовановић.

Акција анкетирања и разговора са суграђанима трајаће и у наредним месецима.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 13 март 2019 14:49

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

СНС: Присутност државе на југу показује се кроз дела - Радио Телевизија Врање https://t.co/S8sLqTi3vC via @tripplesworld
И после две деценије Врањанци памте НАТО бомбардовање - Радио Телевизија Врање https://t.co/iVaDFFZOxa via @tripplesworld
Стомачна гојазност увод у болести - Радио Телевизија Врање https://t.co/0YIGmWkshw via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter