СНП Градском већу: Смените директорку ТО

Градски одбор Српске народне партије у Врању доставио је медијима саопштење за јавност у којем детаљно образлажу Извештај о организацији културне манифестације „Дани Врања 2018.“ који је потписала директорка Туристичке организације Врање. У саопштењу се наводи да је у Градски одбор Српске народне партије дошао у посед извештај који је званично у кабинету градоначелника заведен под бројем 17 од 03.12.2018 године као и остале измене и допуне истог које су послате. Овакав извештај економска струка још није видела и све указује да се у конкретном случају ради о ненаменском трошењу пара и о „лоповлуку“, стоји у саопштењу СНП-а.

Након уводног дела извештаја где је приказана структура потрошеног новца следе прилози – рачуни, наводи Градски одбор Српске народне партије. Први су многобројни фискални рачуни једне трговинске радње који датирају од 15.08. до 19.08.2018 године, дакле 5 дана пре почетка манифестације. А из рачуна се утврђује да је неко куповао килограм пасуља тетовац, чашу јогурта, еуро крем од 50 грама, векну хлеба, пилећи батак, једну биоразградиву кесу, свињски бут без кости 780 грама, квасац, једну флашу кока-коле, једну наполитанку са чоколадом Соко Штарк. Када се добро погледају ови фискални рачуни јасно се види да је неко замолио касирку да им сакупи фискалне рачуне и да им на крају дана преда како би оправдали део потрошеног новца, кажу у СНП-у.

Рачуни које је издала агенција Галетон су од истог дана и један је на износ од 330.000,оо динара, други на износ од 498.000,оо динара а трећи на износ од 180.000,оо динара. Једна ставка која се тиче бине и озвучења растављена је на три посебне ставке како би се избегла јавна набавка.

Арбен Шаћипи ПР Бени – Вали из Бујановца који је испоставо рачун на износ од 500.000,оо динара не би био споран да основна делатност овог предузетника није продаја робе на тезги на пијаци у Бујановцу. Међутим исти је 20-так дана пре манифестације својој основној делатности додао и уметничке услуге, али поставља се питање које услуге организације наступа и група и самосталних извођача је извршио овај предузетник када је те услуге заправо извршио „Тоша менаџмент и продукција“ из Београда који су заправо све организовали и у том погледу за извршене услуге и испоставили фактуре.

Ту су и добро познати рачуни телевизије Инфо пулс и Нибои Врање власнице Ивана Методијев иза које телевизије заправо стоје људи из Јединствене Србије, а директорка је управо из те странке, стоји у саопштењу Српске народне партије.

Када смо код људи из Јединствене Србије ту је ангожвање ди џеја Селекте кадра Јединствене Србије за износ од 22.000,оо динара, као и рачуни фирме „ПА-ПА комерц“ издвојен објекат „Вила Рај“  на укупан износ од 114.830,оо динара. Иначе, један од сувласника фирме „ПА-ПА комерц“ је управо ди џеј Селекта.

Дакле директорка постаје краљица непотизма јер је за ову манифестацију не марећи за сукоб интереса ангажовала људе из своје странке и за то им платила.

И на крају, тврде у Градском одбору Српске народне странке, ту је штампани материјал где се јасно види да постоји несразмера између броја отпремнице и броја рачуна. Број отпремнице је 4241 а број рачуна је 35.

Закон о роковима измирења новчаних обавеза у комерцијалним трансакцијама и Правилник о начину и поступку регистровања фактура, односно других захтева за исплату на терет средстава буџетских корисника предвиђа да све фактуре које се испостављају јавним установама морају бити пре тога регистроване код Централног регистра који се води код Министарства финансија-Управе за трезор.

Овде се поставља оправдано питање да ли су све фактуре које су приложене уз извештај регистроване код Централног регистра фактура пре него што су испостављене Туристичкој организацији Врање? Јер ако нису онда организациони одбор и Градско веће наилазе на велики проблем приликом његовог усвајања.

Иначе, рок за подношење и усвајање извештаја је 60 дана од дана завршетка манифестације, па постављамо питање руководству града Врања зашто уопште и усвајају извештај који је пробио све рокове и не покрену процедуру за смену директорке Туристичке организације Врања?

У потпису овог саопштења стоје имена председника Градског одбора СНП у Врању Александра Стојковића и одборника СНП у Скупштини града Милоша Симића.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter