Јовићева: Градско веће од ове године први пут о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа града Врања

Oдржана је 173. седница Градског већа којом је председавао градоначелник Слободан Миленковић. Већници су  донели важне одлуке које се прослеђују Скупштини на разматрање и усвајање. Највећу пажњу већника привукло је разматрање Предлога Одлуке о измени и допуни Одлуке о буџету града Врања за 2019. годину. О томе је на конференцији за новинаре говорио Бојан Костић, већник задужен за финансије.

„Приходи и примања утврђени су на износ од 2 милијарде 775 милиона 966 хиљада динара. Расходи и издаци су утврђени на нивоу од 2 милијарде 798 милиона 226 хиљада динара, што даје буџетски дефицит од 22 милиона динара.  Тај дефицит је 0,8% укупних прихода и примања буџета града. С обзиром да је почетном одлуком планиран дефицит од  214 милиона динара, сада долазимо до податка да је смањени дефицит важан за финансијску стабилност наше локалне самоуправе”, рекао је Бојан Костић, већник задужен за финансије.

Већници су прихватили информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа града Врања.

„Ово је новина што се тиче јавних предузећа. Јавна предузећа су до сада имала обавезу да подносе кварталне извештаје ресорном министарству. Ступањем на снагу новог Закона о јавним предузећима и Статута града, Градско веће је у обавези да прати рад јавних предузећа и да о томе извести Скупштину града. Данас је први пут Градско веће добило на разматрање ову информацију”, рекла је Зорица Јовић, градска већница.

Усвојен је и извештај о раду интерресорне комисије  за процену потребе за додатном образовном, здравственом и социјалном подршком детета, ученика и одраслих. На седници је прихваћен и текст огласа о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта о јавној својини методом јавног надметања. Реч је о парцелама на неколико локација о чему је било речи на претходној седници Градског већа. На седници је одлучено да се чланице групе која је победила на музичком такмичењу „У ритму Европе” награде са по 20.000 динара.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 01 јул 2019 14:50

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одржан састанак са организаторима такмичења „Србија у ритму Европе” - Радио Телевизија Врање https://t.co/WwZ4rT8nAm via @tripplesworld
Мере заштите од пожара - Радио Телевизија Врање https://t.co/na9GEOHrDm via @tripplesworld
Стојменовић: Руска црква у Кривој Феји биће посвећена руским војницима који су пре 100 година направили пут Врањска… https://t.co/C3dymVlTRm
Follow RTV Vranje on Twitter