Градоначелник представио идејно решење за изградњу новог стадиона на Спортском центру Истакнут

Градоначелник Слободан Миленковић је за Радио телевизију Врање представио идејно решење за изградњу новог стадиона на Спортском центру у Врању. Реч је о савременом, модерном, атрактивном стадиону, површине 3.769 метара квадратних, капацитета до 8000 седишта. Вредност ове капиталне инвестиције је око 10 милиона евра. Врање је један од четири града где ће бити изграђени нови стадиони. Пројектом Владе Србије, осим Врања, обухваћени су Лесковац, Зајечар и Краљево док ће у Нишу и Суботици бити реконструисани постојећи. Реализација овог пројекта одвија се посредством Канцеларије за управљање јавним улагањима, каже градоначелник Миленковић.

„Стадион је пројектован тако да ће службени улаз бити из правца зграде Дуванске индустрије. Главни улаз за публику је из правца Спортске хале. Овај стадион задовољава све УЕФА стандарде, има 8000 седишта и биће најмодернији и најсавременији. Ово је једино место у власништву града које је било погодно за изградњу стадиона. Знам да ће многи грађани оспоравати и бити против тога што се стадион прави на Спортском центру али чињеница је да овај простор годинама није био искоришћен како треба, да је зарастао у траву и да се ништа није предузимало да се то промени. Ово је шанса да се коначно уреди Спортски центар. Локација на којој ће бити изграђен стадион је где се сада налазе тениски и кошаркашки терени”, рекао је Слободан Миленковић, градоначелник.

Град Врање има обавезу да спроведе процедуру усвајања урбанистичког пројекта, каже градски урбаниста Јелена Марковић, која је говорила и о томе да ли ће изградња новог стадиона довести до неких промена у осталом делу Спортског центра .

„На северном делу Спортског центра, поред дечјег вртића, остаје дечје игралиште које ће бити употпуњено новим садржајима, играчкама,стеном за пењање и слично. Добићемо савремени, модерни комплекс који ће бити намењен свим грађанима, првенствено љубитељима спорта, свим узрастима. Поред фудбалских збивања која ће се првенствено одвијати на стадиону, он ће сигурно имати и друге намене, а дечје игралиште које ће се налазити поред, биће савременије и сигурно ће привући већи број малишана”, изјавила је Јелена Марковић, градски урбаниста.

Вредност ове капиталне инвестиције је око 10 милиона евра, каже Миленковић и додаје да би ова грађевинска сезона требало да се искористи за почетак радова на изградњи стадиона, а завршетак је предвиђен за 2022. годину.

 

 

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 15 јул 2019 13:09

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Гимназијалци нижу успехе - Радио Телевизија Врање https://t.co/vBdfiHYhq5 via @tripplesworld https://t.co/LZZkvJQ9lN
Почела масовна вакцинација становништва - Радио Телевизија Врање https://t.co/jpugFBS325 via @tripplesworld https://t.co/jYVfBtJgEw
Данас је Свети Јован Крститељ - Радио Телевизија Врање https://t.co/sX077ucUA9 via @tripplesworld https://t.co/oSrEA4lpJF
Follow RTV Vranje on Twitter