Одштампајте ову страницу

Странка Нова Србија спрема се за наредне изборе

Странка Нова Србија биће потпуно спремна за самостални наступ на изборима наредне године. Ово је у Врању на конференцији за новинаре рекао Мирко Јовић, председник Извршног одбора Нове Србије. Питања као што су заустављање исељавања грађана Србије, измена изборног закона и успостављање већинског изборног система, у овом тренутку су најважнија, сматрају у овој странци.

Нова Србија као народњачка, конзервативна странка поставила је високе циљеве. Један од најважнијих је припрема за самостални наступ на предстојећим изборима наредне године, за које процењују да ће бити редовни. Међу проблемима чије је решавање најважније у Србији у овом тренутку, истичу миграције и измену изборног система.

Председник Извршног одбора Нове Србије, Мирко Јовић рекао је да овакви градови као што је Врање морају да нађу начин да се заустави невероватан одлив становништва. Направљене су такве међународне околности које празне овакве градове и то није случајно.

Верују да  је у Србији неопходно унапредити политички систем, као и да се  обуставе споразуми потписани са Европском Унијом.

Јовић је истакао да се морамо изменити изборни закон и вратити се већинском изборном систему. Када је реч о Европској Унији сматра да се ради о фомирању наднационалне супер државе где ће чланице изгубити свој суверенитет. Зато Британија и иступа из Европске Уније.

Евентуалне коалиционе партнере након наредних избора Нова Србија види у Демократској странци Србије и странци Здрава Србија. До краја ове године имаће укупно 150 општинских одбора у Србији и биће спремни за самосталан наступ.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 17 јул 2019 16:21