Антић: Социјалисти Врања дају недвосмислену и безрезервну подршку Ивици Дачићу

Зоран Антић, председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије и члан Главног одбора СПС-а сазвао је конференцију за новинаре која је одржана поводом прве седнице десетог сазива Главног одбора Социјалистичке партије Србије која је одржана претходних дана. Зоран Антић, председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије и члан Главног одбора СПС-а рекао је најпре да је одбор врањских социјалиста јединствен, организован и функционалан и да има свој идентитет који се не гради од јуче, већ пуних 29 година. Он је нагласио да су на десетом Конгресу партије социјалисти Врања дали пуни легитимитет председнику Ивици Дачићу и као лидеру социјалиста Србије дали пуну подршку.

„Градски одбор СПС у Врању, један од најјачих одбора ове партије у Србији даје недвосмислену и безрезервну подршку Ивици  Дачићу, човеку који задњих неколико година воли велику борбу на спољно политичком плану када је интегритет Републике Србије у питању , човеку који је   успео да код 13 држава , чланица Уједињених нација повуче признање Косова и Метохије, човеку који је целим својим бићем политичко биће и по прагматичности и по деловању и по образовању  и човеку који је један од  лидера  на Балкану када је постојање на политичкој сцени Србије у питању”, каже Зоран Антић, председник ГрО СПС и члан Главног одбора СПС-а.

Антић је јавно подржао Владана Заграђанина који је на седници Главног одбора изабран за председника Извршног одбора и рекао да се ради о вансеријској политичкој личности и човеку који је пуних 30 година  присутан на политичкој сцени Србије. Антић је говорећи о предстојећим парламентарним изборима рекао да је циљ да се оствари што бољи резултат.

„Ми смо на Главном одбору чули иницијативу председника  партије да је циљ премашити 500.000 гласова, колико је СПС добио на прошлим изборима. Ми се не слажемо са тим . Зато што то значи да  на 189 јединица локалних самоуправа у Србији у просеку буде око 2.645 гласова. Ми, социјалисти Врања тражимо од председника да подигнемо лествицу и да наш мото буде „СПС један од милион гласова”. То би значило да на 189 јединица дође 5.291 глас у просеку. У три изборна циклуса ми смо у Врању правили од 10.000  до 12.000 гласова што значи да смо у том статистичком смислу изнад те лествице скоро дупло.”

Антић је био изричит да циљ социјалиста треба да буде да и остале средине треба да направе статистички просек у односу на бирачко тело које поседује. То ће онда бити успех Социјалистичке партије Србије, рекао је Зоран Антић, председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије и члан Главног одбора СПС-а и још једном потенцирао да је искључиво захваљујући залагању Ивице Дачића партија опстајала свих ових година и да је он био стуб око кога су се окупљали социјалисти.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 24 јул 2019 14:13

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Превара: Блокирају рад Филијале ПИО великим бројем захтева - Радио Телевизија Врање https://t.co/jitd6OWy1H via… https://t.co/GntSlLJsYU
Градоначелник разговарао са радницима Геокс-а - Радио Телевизија Врање https://t.co/N8KWgeeGCS via @tripplesworld https://t.co/brqHWxkQ2I
Данас је Блага Марија - Радио Телевизија Врање https://t.co/XWgiSotuc9 via @tripplesworld https://t.co/R22RduNWk3
Follow RTV Vranje on Twitter