СНС саопштење: Политика Савеза за Србију против председника Србије - огољено насиље, простаклук и мржња

Прљава политичка кампања која се данима уназад води против председника Александра Вучића се наставља, али и добија нову форму и појачан интензитет увреда и блаћења. Овог пута предмет напада и уличних увреда од стране припадника тзв. Савеза за Србију је породица председника. Монструозне претње деци председника Вучића, потпуно јасно су грађанима Србије показале каква је политика Савеза за Србију и њихових медија, каже се у саопштењу Градског одбора Српске напредне странке у Врању.

Очигледно је да им подршка грађана од 2 или 3 процента није довољна да се поново дочепају народних пара и власти, па им је једино остало да насиљем, уценама и претњама остваре свој циљ.

Просто нас је и срамота да цитирамо речи овог човека са неком дијагнозом, које је написао на твитер налогу председника Републике Србије. Наравно, очекујемо да сваки нормалан човек осуди овакав речник и овакав вид политичке комуникације и политичке борбе, али то не очекујемо од политичких вођа Савеза за Србију. Овакве увреде су само рефлексија њихове политике и њиховог Макијавелистичког приступа политици по којем циљ оправдава средство, а циљ је власт по сваку цену, чак и по цену овакве антицивилизацијске политичке коминикације.

Грађани Србије сада, након вишедневне кампање Савеза за Србију и њихових медија против председника Србије и његових најближих, немају дилему да је њихова политика - огољено насиље, простаклук и мржња.

Шта их толико боли да оправдавају овакве политичке дискурсе својих присталица? Да ли можда то што је Железара Смедерево подигнута из пепела и што нису могли да у њеној високој пећи истопе све тенкове, топове и друга војна средства Војске Србије? Или их можда боли што тзв. грађански протести не иду по добијеном сценарију њихових ментора и што на улицама протестује шачица њихових присталица?  Или што су можда све сигурнији да ће наредне изборе изгубити убедљивије него икада до сада?

Какав год био одговор на ово реторичко питање, и какав год био мотив овакве политичке стратегије деловања Савеза за Србију, увреде и вређање породице никада нису и неће бити добар аспект политичке акције и рецепт освајање власти.

Чак и у криминалним миљеима су постојале и постоје неке норме понашања и кодекс ненападања породице и деце. Али те норме не важе и за наше политичке противнике којима ништа није свето, па чак ни породица која је основа српског друштва и српске државе. Ако господа из Савеза имају макар трунке морала и интегритета, требало би да се што пре ограде од оваквих речи и од оваквог вида комуникације и политичке борбе.

Ми из Српске напредне странке желимо да верујемо да они не мисле као њихови симпатизери, или барем оно што је остало од њих. Све друго биће одраз њихове немоћи, слабости и непостојања јасног политичког концепта који могу понудити грађанима Србије.

На крају позивамо надлежне на хитну реакцију и утврђивање одговорности, како би се овакво дивљање зауставило, стоји у саопштењу врањских напредњака које потписује председник и народни посланик Славиша Булатовић.

Последњи пут измењено петак, 26 јул 2019 09:29

До скоро је било незамисливо - новогодишња јелка у Блоку пошта-банка - Радио Телевизија Врање https://t.co/ObRN6aixvN via @tripplesworld
Епилог једног лова: Један тешко повређен, један ухапшен - Радио Телевизија Врање https://t.co/gprO0SXjVO via @tripplesworld
Повређен у лову - Радио Телевизија Врање https://t.co/O6O4p6gssE via @tripplesworld