Српско народно веће у Бујановцу инсистира на попису

Влада Републике Србије својевремено је одбила захтев српског народног већа које је у име 7000 грађана Бујановца, колико их је тада потписало петицију, тражило да неутрална државна комисија обави ванредни попис становништва  у тој општини.

Тиме би се, како тврде у Српском народном већу, утврдило да су у Бујановцу Срби већинско становништво и да заузимају више од 60 одсто територије. Сада када је редовни попис, Албанци најављују бојкот па Српско народно веће инсистира да сви буду пописани, без обзира на националну припадност, јер је попис лица и имовине обавезан по закону.

Учестали наводи Албанаца са југа Србије о дискриминацији су нетачни јер се добро зна да је сва власт у општинама Бујановац и Прешево у њиховим рукама и да су заправо Срби ти који су дискриминисани. Чак 80 осто улагања преко Координационог тела отишло је за инфраструктуру у албанским срединама. Због свега тога Српско народно веће упутило је захтев да држава учини све како би се обавио редован попис целокупног становништва у попис становништва и упутило га председнику Владе, надлежном министарству и другим релевантним државним институцијама, наводи се у саопштењу за јавност које је потписао др Миле Стојановић, председник Српског народног већа општине Бујновац.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 22 септембар 2011 15:37

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

"Jolly Jumper" за крај манифестације Дани Врања - Радио Телевизија Врање https://t.co/zBdR50TJl2 via @tripplesworld
Изложба олдтајмера у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/8h61xxydOb via @tripplesworld
Ревија народних ношњи - Радио Телевизија Врање https://t.co/J2hXK1YaXL via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter