Председништво СНС у Врању обишло радове на изградњи шеталишта у Врањској Бањи Истакнут

Председништво ГрО Српске напредне странке у Врању обишло је радове на изградњи шеталишта у Врањској Бањи . Радови се одвијају предвиђеном динамиком и уколико временски услови дозволе, требало би да буду завршени до краја грађевиске сезоне.

Народни посланик Славиша Булатовић је приликом обиласка радова подсетио да у Врањској  Бањи тренутно има пет градилишта и да се интензивно ради на развоју ове градске општине на задовољство грађана.  

''Имамо довољно разлога да будемо задовољни оним што је урађено током претходне три и по године. Оно што се данас ради овде у Врањској Бањи је доказ да смо показали одговорност према грађанима. Тренутно у Бањи имамо пет градилишта. Имамо шеталиште, ради се реконструкција топловода што је веома битно, како би и амбуланта, школа, вртић, балон сала имали добро грејање током зиме, тако да се ради пуном паром. Овом приликом захваљујем се грађанима на подршци јер без њих не бисмо успели ништа да урадимо. Проблема има, али ми од њих не желимо да бежимо'', рекао је Булатовић.

Градоначелник Врања Слободан Миленковић је рекао да ће се и даље инвестирати у Врањску Бању јер је туризам додатни извор прихода за градки буџет и додао  да би радови требало да буду завршени до краја грађевинске сезоне.

''Доста се улаже у развој Врањске Бање а све је то омогућено захваљујући добрим комуникацијама и подршци пре свега Министарства грађевине, саобраћаја и инфратсруктуре и Министартва привреде са којима се заједнички реализује реконструкција шеталишта. Са друге стране консолидовано је стање у градском буџету те можемо да реализујемо све капиталне инфраструктурне пројекте. Редовно се исплаћују извођачи радова, тако да ћемо и у наредном периоду да улажемо у  Врањску Бању јер она као туристичко место то и заслужује'', истакао је градоначелник Миленковић.

''Имамо овде и надземну и подземну  мрежу. Подземни десетокиловолтни кабал је стар и у лошем стању тако да ћемо поставити нови који ће допринети поузданије снабдевање струјом с обзиром да је често долазило до испадања из система. Искористићемо ову реконструкцију да решимо тај проблем'', додао је Горан Николић, директор Елетродистрибуције.

''Јавно предузеће Водовод је у оквиру текућег одржавања променило све подземне инсталиције за канализациону и водовону мрежу. Тренутно радимо 20-ак прикључака за грађане чије се куће налазе поред шеталишта и они ће бити бесплатни. То ћемо завршити до среде. Након тога помоћи ћемо Управи Бање око санације дела топловодне мреже која је тренутно у реконструкцији'', рекао је Горан Ђорђевић, директор Водовода.

Врањској Бањи као туристичком месту, модерно и уређено шеталиште је било прекопотребно. Оно ће унети топлину и дати сјај Бањи на задовољство житеља ове градске општине али и свих осталих који ту долазе, рекао је приликом обиласка Драган Сентић, председник ове градске општине и додао:

'' У току је замена водоводних и канализационих инсталација , ради се измештање телефонских и електро стубова, након чега ће бити бетонирана фонтана и остали пратећи делови.  Вредност радова је 56 милиона динара. Шеталиште дужине 180 метара и ширине 14 метра  ће бити изграђено од природног материјала, гранита, кованог гвожђа и дрвета''. 

Упоредо са изградњом шеталишта, асфалтира се улица поред амбуланте која јер ће сав саобраћај бити ту преусмерен док се радови не заврше.

Тренутно се ради на бетонирању потпорних зидова и измештању атмосферске канализације. Вредност тих  радова је 14 милиона динара, рекао је Сентић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 23 септембар 2019 15:10

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter