Општина Трговиште у сарадњи са државом обезбеђује отварање нових радних места

Општина Трговиште другу годину заредом има отворен позив за потенцијалне инвеститоре у циљу  смањења незапослености. И наредне године у ове сврхе биће обезбеђена средства из републичког буџета, најавио је председник ове општине Ненад Крстић.

Обезбеђивање услова за останак, пре свега младих и породица са малом децом на подручју општине Трговиште, превасходан је циљ руководства. Уз подршку државе обезбедили су субвенционисана средства за привлачење евентуалних инвеститора. Председник општине Ненад Крстић рекао је да имају отворени позив за нове инвеститоре и обезбеђени пакет државних субвенција од 30 милиона динара. Ово ће се наставити и у наредној години а све у циљу отварања нових радних места.

Општина у  сарадњи са Националном службом за запошљавање обезбеђује и по две хиљаде евра привредницима које отворе ново радно место, односно по једном запосленом. И то нису једини подстицаји. Крстић образлаже да су у области аграра  ове године дали пољопривредницима укупно 19 милиона динара за набавку основног стада, као и пластеника, механизације и опреме. Настоје да максимално подигну сопствене капацитете у привреди и пољопривреди.

Према званичним подацима из пописа спроведеног 2012. године, 1390 газдинстава  у овој општини бави се пољопривредом, а на истом подручју живи око пет хиљада становника. У овом тренутку, у јавним предузећима и установама, као и у привреди и самосталним делатностима, у Трговишту  је запослено  више од хиљаду и 200 људи, а око хиљаду је без посла.

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено среда, 18 децембар 2019 15:36

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вирус корона потврђен код 69 особа - Радио Телевизија Врање https://t.co/zMqjCt5YFk via @tripplesworld
За пример: Леонора и Анђела Ристић, ученице ОШ ''Светозар Марковић'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/Xva7tzIA0y via @tripplesworld
Нови пакет државне помоћи малим и средњим предузећима - Радио Телевизија Врање https://t.co/EBipPEkgZa via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter