Да ли су Бањчани ''шопска племена''?

У просторијама Градског одбора Нове Србије одржана је конференција за новинаре, којој је присуствовао и власник објекта ''Алиса'' у Врањској Бањи, Перица Стојановић. Он је говорио о рушењу његовог објекта у Бањи.

Перица Стојановић, власник објекта ''Алиса'' у Врањској Бањи тврди да поседује сву неопходну документацију и да рушење дела његовог објекта није у складу са Законом. Како смо претходно чули од општинских власти за изградњу шеталишта утврђен је јавни интерес, што су новинари поменули на конференцији.

''Свако може све да прогласи. Шта то значи јавни интерес? Не знам који је јавни интерес, о чему ви причате?" - пита Ивица Петрушевић из Нове Србије.

''Како се коме прохте може да прогласи јавни интерес где год жели, немојмо о томе, илузорно је причати о томе'', каже Братислав Богдановић из Нове Србије.

На питање новинарке ''Врањске плус'' како коментаришу то што Бањчани са одобравањем причају о рушењу објекта, Перица Стојановић каже:

''У Бању много мало има Бањчани, да су то стварно та шопска племена досељена, много мало има Бањчани.''

На питање да ли је истина да је један од локала предвиђених за рушење у власништву Стојановићевог зета који је, како незванично сазнајемо, добровољно срушио свој објекат, Стојановић одговара.

 ''То није тачно, то је чиста лаж, нема везе, мој зет нема на траси ниједан локал.''

Према незваничним информацијама које круже Врањском Бањом власник Алисе покушао је да тргује, тражећи да му се исплати значајна сума новца како би и он сам срушио део свог објекта који је био споран. Питали смо га да ли је то тачно.

''Мени не требају велике суме новца, ја сам фамилијарно богат човек. Четири месеца су ме убеђивали бањски политичари и ти њихови ботови али они на мене не могу да реагују пошто сам ја већ у годинама. Кад смо почели да преговарамо, они би прво мене срушили, али ја сам рекао нико никада из породице није радио и ја сам рекао да ми запосле једну ћерку, па ће вам лакше бити преговори, они ми запосле једну ћерку у стационар'', истиче Стојановић.

Недавно је почело да се спекулише и да је новинар Славомир Костић нови повереник за Нову Србију у Врањској Бањи, и ово је било једно од питања нашег новинара.

''Он није повереник. Поздравите вашег директора телевизије који се у задње време баш доста интересује за Нову Србију, који се у задње време доста безобразно понашао и то му не приличи пошто је он озбиљан човек, а средства која је добио од грађана Врања, од народа Србије, мораће да образложи кад се десе промене. Ми грађани не плаћамо вас да долазите овде и да провоцирате. Наша је ствар шта је Славомир Костић у Нову Србију'', каже Ивица Петрушевић.

На конференцији за новинаре Нове Србије одржаној 14. новембра чуло се да је Костић повереник ове странке.

''Из Врањске Бање ушао је наш повереник Славомир Костић...'' - изјава Петрушевића.

Остаје нејасно да ли новинар Костић јесте или није повереник Нове Србије у Врањској Бањи. Треба подсетити да уколико јесте то није у складу са новинарским кодексом.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 27 децембар 2019 16:09

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter