Саопштење ГрО Српске напредне странке у Врању

Градски одбор Српске напредне странке у Врању упутио је саопштење за јавност у коме се каже:

Инфо-Врањске тзв.локални информативни портал је ових дана превазишао самог себе у самокреирању виртуелне стварности и исконске мржње према Српској напредној странци. Тај процес деструктивних и ирационалних анти-напредњачких текстова је прешао на други ниво, уз огромну логистичку, да не кажемо и финансијску помоћ њихових ментора са телевизије N1. Ову господу са ове телевизије и њихову уређивачку политику не желимо ни да коментаришемо, довољно је да погледате податке о учешћу гледаности и то вам много говори шта грађани наше земље мисле о њиховом кредибилитету, угледу и репрезентативности.

Без обзира што ова два медијска субјекта спаја бескрајна мржња према свему што долази из СНС-а  и константне новинарске лажи и манипулације које потичу из исте уређивачке кухиње, у овој телевизији раде ипак нека озбиљна новинарска имена. Међутим, то се тешко може рећи за овај булеварски локални бла-бла трућ-трућ портал који себе назива независним и професионалним медијем. И поред озбиљног интелектуалног напора и маште, тешко је замислити неквалификованог позоришног тесара и бањског аутостопера као озбиљне новинаре са интегритетом и људе који поштују бар минимум етичких норми у овој професији. Они су заправо антипод и антитеза свега оног што представља новинарство данас и вредности које се штите новинарским кодексом, јер сваким лажним и непрофесионалним текстом,они су све мање новинари, а све више извођачи наручених текстова. Чак се и не труде да сакрију вишедимензионалну мржњу са текстовима где се највиши функционери напредне странке називају погрдним именима   и  надимцима, наравно са тајним изворима из кругова блиских Градском одбору. Али,ипак су они светионик независног истраживачког новинарства у нашем граду и чувар демократских вредности. Бар тако мисле неке стране амбасаде.

Не знамо зашто су се господа из булеварског портала и њихови ментори и налогодавци толико узнемирили због најаве из Градског одбора СНС Врање да ћемо убудуће тужити због сваке лажи, клевете и неистине која буде написана. Очигледно се морамо ослонити на правну државу и независност суда ако већ не можемо на савест, морал и професионалну етику тзв.новинара. Наравно,господа из тзв.локалног информативног портала кроз препознатљив рецепт медијског спиновања и телевизија N1, то представљају као напад на независно новинарство и медијске слободе. Српска напредна странка се залаже за владавину права и утемељење европских вредности у нашем друштву, а гашење медија сигурно не спадају у нашу политичку агенду, па макар тај медиј био портал који представља новинарску, професионалну и људску депонију. Поручујемо им да ћемо наставити са политиком коју подржава већина наших грађана, а ви слободно наставите са ширењем медијског смрада  и  хистеричне пропаганде против Српске напредне странке. Можда вам се Пулицер осмехне, наравно у неком другом животу, стоји у саопштењу за јавност Градског одбора Српске напредне странке у Врању.

Последњи пут измењено понедељак, 17 фебруар 2020 17:26

Вирус корона потврђен код 69 особа - Радио Телевизија Врање https://t.co/zMqjCt5YFk via @tripplesworld
За пример: Леонора и Анђела Ристић, ученице ОШ ''Светозар Марковић'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/Xva7tzIA0y via @tripplesworld
Нови пакет државне помоћи малим и средњим предузећима - Радио Телевизија Врање https://t.co/EBipPEkgZa via @tripplesworld