Јавна признања поводом Дана града иду врањском здравству

Одборници локалног парламента на данашњој седници одлучили ко ће добити најзначајније градско признање.

Осим тога, одлучено је да ће убудуће бити строжи критеријуми за избор директора јавних предузећа, а извршене су и припреме за изборе чланова Света месних заједница.

Једногласно су одборници Скупштине града Врања одали признање здравству за труд уложен у борбу против корона вируса.

Њиховом одлуком добитници јавних признања „31. јануар“ су: Здравствени центар, Здравствена установа Апотека и Завод за јавно здравље Врање.   

Донета је и  одлука о одређивању правца пружања државних путева другог реда коjи пролазе кроз насељена места.

Одборници су донели и одлуку о начину и поступку именовања директора јавних предузећа и јавних комуналних предузећа чији је оснивач град.

Такође су донете одлуке о усклађивању пословања јавних предузећа и о допуни одлуке о прибављању, располагању, коришћењу и управљању стварима у jавноj своjини града Врања.

Као допуна дневног реда била је и тачка друга измена и допуна Плана генералне регулације Врањске Бање, која је усвојена.

Именован је стручни тим за реализацију јавно-приватног партнерства, без елемената концесије на подручју града за реконструкцију система даљинског грејања уз испоруку топлотне  енерегије.

"Јавни интерес за реализацију овог пројекта огледа се у следећем. Мобилизација приватних инвестиција у инфраструктуру, употреба еколошког енергента, то је биомаса. Смањењу трошкова за производњу топлотне енергије, разлог за реализацију овог пројекта садржан је у чињеници да су наши системи даљинског грејања веома неефикасни, да поседујемо углавном застарела енергетска решења, што представља оправдајући разлог за реконструкцију котларнице и прелазак на обновљиве изворе енергије", каже градоначелнк Слободан Миленковић.

Осим овог у оквиру јавно-приватног парнерства је и пројекат реконструкција јавног паркинга и побољшање квалитета услуга.

Именована је и Изборна комисиjа за спровођење избора за чланове савета месних заjедница на териториjи града.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 25 јануар 2021 14:37

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter