Политичка злоупотреба деце

На почетку Дечје недеље у нашу редакцију стигло је писмо једног од родитеља и нашег колеге, Неџата Бехљуљија, иначе власника Радио телевизије Спектри у Бујановцу.

У писму јавности , Бехљуљи упозорава на политичку злоупотребу деце која је оштро забрањена свим међународним конвенцијама о људским правима, посебно онима које се баве правима деце.

У бујановачком Дому културе, у суботу, 01. октобра ове године, обележена је 21. годишњица од формирања Партије за демократско деловање чији је лидер од оснивања Риза Халими, народни посланик. Тога дана Халими и његови истрошени политички истомишљеници, којима су уста увек пуна европских стандарда, демократије и људских права, дрско су се поиграли децом - односно бујановачким основцима, стоји у писму Неџата Бехљујија, власника РТВ Спектри у Бујановцу.

По наређењу Фатмира Хасанија, директора Основне школе "Наим Фрашери" из Бујановца, у суботу, нерадног дана, за све ученике те школе, организован је излет у природу. Онда су, без најаве или обавештења, у дугим редовима као у Титово време, сви ученици доведени у Дом културе, да са пензионерима ове  странке,"прославе" све њене победе од оснивања. На улазу у салу основцима су најпре подељене заставе, транспаренти, пароле и слике Ризе Халимија. Уследила је и протоколарна едукација ученика, како се не би догодило да на помен имена вође, изостану покличи и таласање иконографије. Када је сала напуњена децом, врата су закључана. Онда су упаљени рефлектори, покренуле су се ТВ камере, прорадили фото апарати, чиме је почела ова политичка комедија и прворазредна ујдурма. Снимци ТВ "Спектри" су историјски доказ како су ученици Основне школе "Наим Фрашери" из Бујановца, ни криви ни дужни, кажњени да два сата буду декор једној пропалој политици.

Овакво поступање са децом од стране челника ПДД, који себе сматрају политичким лидерима Албанаца у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи, изазвало је огорчење грађана, а увредило и узнемирило родитеље деце, стоји у писму јавности Бехљуљи.

Албанска јавност зато очекује да наредних дана овај поступак руководства ПДД осуде све албанске политичке партије и чланови локалног парламента.

Неколико стотина родитеља деце посебно очекују да се овим поводом огласе и осуде га Министарство просвете и Координационо тело за општине Прешево,Бујановац и Медвеђу, КАЖЕ СЕ НА КРАЈУ ПИСМА КОЈЕ ЈЕ ПОТПИСАО ВЛАСНИК РТВ  Спектри из Бујановца, Наџат Бехљуљи.

Коментар Ризе Халимија, лидера Партије за демократско деловање Албанаца нисмо успели да добијемо. У Прешеву смо добили информацију да је у Београду, а на мобилни телефон се није јављао.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter