ГО СПС одржао последњи овогодишњи отворени дан за медије

Руководство Градског одбора СПС-а Врања на данашњем отвореном дану за медије недвосмислено је указало на проблем у функционисању владајуће коалиције. Председник Градског Oдбора социјалиста Зоран Антић, нагласио је да руководство Демократске странке у Врању својата све што је урађено у претходном периоду и да за њих историја почиње 25. јуна 2008.године  када је формирана коалиција. Врањски социјалисти негују све значајне датуме од првих историјских помена. Антић је изразио бојазан да политичко деловање демократа може произвести огромне и озбиљне проблеме које многе генерације неће моћи да реше.

 

У наредне три године град Врање и све општине Пчињског округа учествоваће у пројекту ,,1000 хектара за милион садница,,Око 200 радника Живинопродукта из Врањске Бање почеће да ради захваљујући фирми ,,Агрожив,, из Житишта. Одлука о банкроту Рудника олова и цинка  ГРОТ  није правна – ово су неки од акцената са последњег овогодишњег дана за медије Градског одбора СПС-а.

 

О пројекту ,,Хиљаду хектара за милион садница,, који је прави замајац за унапређење пољопривреде у делу воћарства, говорио је начелник Пчињског управног округа, Будимир Михајловић.

Једно од питања односило се на судбину Живинопродукта из Врањске Бање. Овај колектив не ради од јуна, а радници су последњу плату примили  јануара. Највећи произвођач живинског меса у Србији – Агрожив из Житишта код Зрењанина заинтересован је да овај колектив узме у закуп.

Када је реч о Водоградњи овде се чуло да је нови директор Радош Мрдак, да  је смањен број радника и да постоји спремност да се боре за опстанак. У Руднику Грот ситуација је нејасна. Одлука о банкроту није правна јер овај колектив у три последње године нормално ради, измирују се порези и доприноси а просечна плата износи 40 хиљада динара.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 13 децембар 2011 18:37

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Постављена цистерна са водом у центру града - Радио Телевизија Врање https://t.co/1BGnSBFBU4 via @tripplesworld https://t.co/2CQ46xEZQO
Епидемиолог: Обазривост на летовању неопходна - Радио Телевизија Врање https://t.co/NUxZ6QHRNE via @tripplesworld https://t.co/nkYC7K3XUy
У току израда пројекта за санацију Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/hInyqQdJQ5 via… https://t.co/3dNjxHxpw6
Follow RTV Vranje on Twitter