Тачно у 7 часова отворена су бирачка места за гласање на парламентарним, покрајинским и локалним изборима. На парламентарним изборима учествуjе 21 изборна листа странака и коалициjа. На изборима за одборнике у Скупштини града  Врања учествује осам, а у градскоj општини Врањска Бања пет изборних листа. Грађани своjе право могу искористити на 106  бирачких места, од коjих jе 21 у Врањскоj Бањи.  

Укупан броj бирача на териториjи Врања jе 70 хиљада 101, а од овог броjа, 8 хиљада 406 бирача су са териториjе градске општине Врањска Бања. Гласачки листићи за парламентарне изборе су розе боjе, за избор одборника у Скупштини града Врања резедо, а за избор одборника у Скупштини ГО Врањска Бања, сиве боjе. Бирачка места затвараjу се у 20 часова.

Бирачко место број 69. у Доњем Нерадовцу отворено је у 7 сати, а први гласач гласао је у 7:06 минута. На овом бирачком месту у бирачки списак уписано је 749 бирача.

Бирачко место број 12 у насељу Оџинка отворено је на време, тачно у 7 часова. У бирачки списак овде је уписано 2 хиљаде 275 бирача,  рекао је Душан Томић, председник бирачког одбора.

Бирачко место број 16. на Педагошком факултету у Врању отворено је тачно у седам сати. На  бирачком списку  уписано је укупно хиљаду 43 бирача. Први гласач обавио је гласање већ после 10-ак минута. У бирачком одбору има шест чланова сталног састава. Обезбеђена су дезинфекциона средства, као и маске и рукавице за све грађане који дођу без те заштите на гласање.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено недеља, 21 јун 2020 13:38

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Обилне падавине нанеле штету у селима градске општине Врањска Бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/an4PLxZdio… https://t.co/jixNCI7CWf
Станковић обишао поплављена подручја - Радио Телевизија Врање https://t.co/sA5RwLI9A7 via @tripplesworld https://t.co/126FOOL5p0
У Врању и даље највише новозаражених - Радио Телевизија Врање https://t.co/p5ufEvk6Hq via @tripplesworld https://t.co/dEE1fKSlKz
Follow RTV Vranje on Twitter