До 15 сати у Врању гласало 36,4 посто бирача

Избори на територији града Врања протичу без већих проблема. До 15 сати гласало је 36,4 посто пунолетних грађана. То су подаци на основу репрезентативног узорка са 5 гласачких места у граду. 

Избори на територији града Врања протичу без већих проблема, каже Душан Аритоновић, координатор Радног тела РИК. Излазност је већа него на изборима 2016 године.

Није било већих неправилности. Углавном је била потребна достава УВ лампи и спрејева за обележавање прста бирача, на неким бирачким местима било је пријава да су неки гласачи покушали да фотографишу гласачке листиће, што је бирачки одбор спречио. На једном бирачком месту, гласач је изнео листић који није ставио у гласачку кутију. О томе је у складу са правилима о раду бирачких одбора обавештена полиција. Тај листић ће бити у врштен у неупотребљене листиће, а поступак не може да утиче на регуларност избора, каже Душан Аритоновић - координатор Радног тела РИК.

Поменути инцидент се догодио у  Основној школи „Радоје Домановић“. Још једна неправилност  десила се и у ОШ „Вук Караџић“.

Бирачки одбори су унапред обавестили гласаче да не користе мобилне телефоне у сврхе сликања или снимања гласачких листића. Било је покушаја у школи „Вук Караџић“, не знамо из којих разлога, али је то спречено, рекао је Стојан Илић председник ГИК у Врању.

Илић је објаснио да су бирачки одбори самостални у раду и све неправилности пријављују полицији, а у записник са бирачког места уносе поменуте пријаве, колико их је било и из којих разлога.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Обилне падавине нанеле штету у селима градске општине Врањска Бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/an4PLxZdio… https://t.co/jixNCI7CWf
Станковић обишао поплављена подручја - Радио Телевизија Врање https://t.co/sA5RwLI9A7 via @tripplesworld https://t.co/126FOOL5p0
У Врању и даље највише новозаражених - Радио Телевизија Врање https://t.co/p5ufEvk6Hq via @tripplesworld https://t.co/dEE1fKSlKz
Follow RTV Vranje on Twitter