Изгорела штала са 11 грла свиња

У пожару на имању Бранка Тасића у Бунушевцу изгорела је штала са 11 грла свиња, десетинама прасади и живином. Ни након четири дана од пожара  лешеви животиња нису били уклоњени, те је поред несносног мириса претила и зараза. Тек данас Тасић их је на сопствени ризик  сам уклонио.

 

Оно што је ову породицу, комшије па и читаво насеље у Бунушевцу, додатно узнемирило је што су лешеви животиња остали на згаришту све до данас. Тасић тврди да су се сви којима се обратио прогласили ненадлежним.

Осам хиљада динара је цена уклањања лешева животиња, а у овом случају то би значило да овај човек, уз штету коју је претрпео, мора да плати и више од 100 хиљада динара за тај посао. Најближа кафилерија у којој се такве животиње спаљују је у Ћуприји. Тасић је одлучио да ризикује.

И у овој ситуацији показало се од коликог значаја је осигурање  у пољопривреди. Тим више што држава ове године  даје субвенције у износу од 50 одсто вредности осигурања, а град Врање још 50 процената.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 09 јул 2015 15:12

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

До скоро је било незамисливо - новогодишња јелка у Блоку пошта-банка - Радио Телевизија Врање https://t.co/ObRN6aixvN via @tripplesworld
Епилог једног лова: Један тешко повређен, један ухапшен - Радио Телевизија Врање https://t.co/gprO0SXjVO via @tripplesworld
Повређен у лову - Радио Телевизија Врање https://t.co/O6O4p6gssE via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter