Одштампајте ову страницу

"Симпо-аграр" уступио саднице воћа

By Мирослава Стошић септембар 09, 2011 987 0

На два и по хектара у селу Манојле код Владичиног Хана, Раде Ђорђевић у сарадњи са Симпо аграром подигао је воћњак са хиљаду и 200 стабала дуње, највећи у Пчињском округу.

У идиличном пределу, поред Мораве, на самом излазу из тунела Манојле према Владичином Хану, породица Ђорђевић засадила је на породичном имању изузетно леп воћњак. Не желећи да посед предака препусте пропадању, дуго су размишљали шта да предузму.

Решење је пронађено када је «Симпо аграр» почео да тражи кооперанте којима ће уступити саднице воћа. Воћар Раде Ђорђевић каже да су са подизањем засада кренули  пре девет година, а сада је од 1200 стабала, 650 у пуном роду. Међутим, због недостатка средстава нису у потпуности реализовали оно што су планирали.

Поред дуња ,Ђорђевићи су засадили укупно 400 садница јабука, крушака, вишања и лешника. Намеравају да наставе са садњом дуња како би на крају имали око две хиљаде стабала.  Крајњи циљ је производња ракије дуњеваче, која је на тржишту изузетно тражена.  Улагања у то су значајна и тада очекују и подршку државе, односно ресорног министарства.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 09 септембар 2011 15:47