Одобрене субвенције за 172 пољопривредна газдинства

По основу јавног позива Градске управе о коришћењу субвенција у пољопривреди, до сада је утврђено да укупно 172 газдинства имају право да користе средства из буџета града у области сточарства, као и за наводњавање. Током јесени биће разматрани захтеви за набавку садница и подизање нових засада воћа.

Од укупно 24 милиона динара колико је у 2018.-ој опредељено за пољопривреду у буџету града, 16,4 милиона динара су подстицајна средства. Као и ранијих година највећи број захтева пољопривредних газдинстава за доделу субвенција односи се за набавку опреме за наводњавање, као и за бушење бунара.

Градски већник мр Небојша Младеновић каже да је на основу поднетих закона и документације утврђено да 115 наших регистрованих пољопривредних газдинстава испуњавају услове за доделу средстава за ову намену. Следи потписивање уговора градоначелника са пољопривредницима.

Завршено је и одлучивање по основу  поднетих захтева пољопривредника у сектору сточарства.  

Већник Младеновић наводи да међу 57 одобрених захтева доминирају они којима се траже средства за набавку опреме за пчеларство. Град прати пчеларе и кроз едукације, као и преко организовање  Сајма пчелара.

Од 57 одобрених захтева за субвенције 39-оро су пчелари, а 18- пољопривредних газдинстава  добиће субвенције за набавку квалитетних приплодних грла. Очекује се потписивање уговора, након чега ће средства бити уплаћена на наменске рачуне носиоца пољопривредних газдинстава. Захтеви за набавку садница и подизање нових производних засада воћака и винове лозе биће разматрани у предстојећем периоду. Основни услов за добијање подстицајних средстава је да је пољоприведно газдинство регистровано на територији Града Врања, са уредно измиреним пореским обавезама.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 22 август 2018 14:31

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter