Одштампајте ову страницу

Подстицајна средства за пољопривреднике

By РТВ септембар 04, 2018 288 0

Субвенције из буџета Врања добио је до сада 181 пољопривредник са територије  града, по основу конкурса за доделу подстицајних средстава. Ових дана почело је потписивање уговора о исплати додељених средстава.

Конкурс који је расписало Градско веће  односи се на финансијску подршку за унапређење и проширење пољопривредне производње за инвестирање. То се односи на набавку приплодних грла, подизање нових производних засада воћака и винове лозе, набавку опреме за наводњавање воћарских и виноградарских засада, набавку опреме за пчеларство, бушење бунара, суфинансирање камата за пољопривредне кредите и регрес за репродуктивни материјал. Сточари и пчелари  добили  су право на враћање 50 одсто уложених средстава.

Небојша Ђорђевић из Давидовца  који се бави сточарством, изузетно je задовољан  подстицајима града. Ђорђевић је у набавку јунице уложио хиљаду и 400 евра што значи да ће му град вратити 700 евра.

Највећи  број захтева по конкурсу односио се на средства за бушење бунара  и набавку опреме за наводњавање.Укупно њих 124-оро добило је право на повраћај уложених средстава максимално до 80 хиљада динара, односно 60 одсто инвестиције.  Подстицајна средства додељена су и 39-орици пчелара.Укупно је у ове сврхе до сада из буџета издвојено око 12 милиона динара. До 11. новембра отворен је конкурс за подизање нових производних засада воћака и винове лозе. За ове намене у буџету града преостало је око 4 и по милиона динара.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 04 септембар 2018 16:22