Ускоро јавна лицитација за закуп државног земљишта

Одељењe за привреду и економски развој града Врања припрема предлога годишњег Програма заштите, уређења и коришћења  пољопривредног земљишта у државној својини. На територији града има око две хиљаде хектара оваквог земљишта.

У складу са Законом о пољопривредном земљишту и ове године  у Градској управи припрема се  предлога годишњег Програма заштите, уређења и коришћења  пољопривредног земљишта у државној својини. Овим земљиштем располаже и управља држава, преко Министарства пољопривреде , шумарства и водопривреде.  Програмом је обухваћено око 25 хиљада  парцела, укупне површине око 6 и по хиљада  хектара. Комисија ресорног министарства дала је  сагласност  на Предлог годишњег програма  коришћења пољопривредног земљишта у државној својини на нашем подручју. Ради се о две хиљаде хектара земљишта на територији града , за које су до сада закупци показали највеће интересовање.

Део од 70 хектара у Нерадовцу закупљен је на 30 година. У сектору за пољопривреду града очекују да ће се  највише заинтересованих јавити за закуп 45 хектара земљишта у селу Павловац. Постоји и део такве земље у селу Катун. Ове године истекао је закуп за двадесетак хектара на подручју Пољанице, на коме је засад малина ,па се очекује да ће и тај део бити закупљен. За преосталу земљу  која има овакав статус, у протеклим годинама није било интересовања. Углавном се ради о запарложеним поседима који више деценија нису обрађивани и неисплативо их је привести намени. Део чине и теже доступне шуме и њиве у брдско планинском подручју.

Kоначну одлуку о усвајању поменутог Програма донеће одборници на једној од следећих седница Скупштине града. Након тога ће бити расписан  Оглас за јавну лицитацију  и давање у закуп.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter