Расписан конкурс за подстицајна средства за инвестиције у опрему

Министарство пољопривреде расписало је конкурс за подстицајна средства за инвестиције у опрему у објектима за прераду сировина. Ради се о објектима за прераду млека и меса  и производњу вина, пива и јаких алкохолних пића.

На основу јавног позива Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управа за аграрна плаћања, расписало је конкурс за подношење захтева за остваривање права на подстицаје за инвестиције. Конкурс се односи на  доделу подстицајних средстава за улагања у опрему у објектима за прераду млека и меса и производњу вина, пива и јаких алкохолних пића у 2018. години.

Поступак за остваривање права на подстицаје покреће се подношењем захтева за остваривање права на подстицаје за инвестиције у 2018. години. Подстицаји се утврђују у износу од 50 процената од вредности прихватљиве инвестиције, умањене за износ средстава на име пореза на додату вредност. На подручјима са отежаним условима рада у пољопривреди износ подстицаја је 65 одсто од ове вредности. Територија града Врања такође је подручје са отежаним условима рада у сектору аграра. На југу Србије и иначе нема довољно прерађивачких капацитета у прехрамбеној индустрији. Када је реч о преради меса на подручју града за сада је регистрована само једна кланица. Недостају и предузећа за откуп и прераду сировог  млека. Овакав конкурс још једна је прилика у овој години за појединце, а такође и оне који су укључени у систем задруге. Инвестиције у прераду воћа и поврћа нису укључене у конкурс.

Овим јавним позивом у буџету су опредељена средства у укупном износу од 95 милиона и 500 хиљада динара. Највиши укупни износ подстицаја који један корисник може да оствари у једној календарској години у складу са Правилником је пет милиона динара. Рок за подношење пријава је 14. децембар. Захтеви се подносе Управи за аграрна плаћања.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 22 новембар 2018 14:51

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

До скоро је било незамисливо - новогодишња јелка у Блоку пошта-банка - Радио Телевизија Врање https://t.co/ObRN6aixvN via @tripplesworld
Епилог једног лова: Један тешко повређен, један ухапшен - Радио Телевизија Врање https://t.co/gprO0SXjVO via @tripplesworld
Повређен у лову - Радио Телевизија Врање https://t.co/O6O4p6gssE via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter