Трећи пчеларски сајам оправдао поверење, излагачи задовољни

Трећи пчеларски саjам jугоисточног Балкана одржан је у суботу у Спортскоj хали у Врању. Ова сајамска манифестација, под покровитељством града добија традиционални каратер, а градоначелник Врања Слободан Миленковић свечано је отворио сајам.

Велики број излагача и посетилаца окупио се и испред и у самој Спортској хали. Два изложбена простора попунили су бројни излагачи у великој сали и у ходнику, а предавања су одржавана у малој сали.

"Почели смо скромно 2016. године, рекао је градоначелник, а сада смо већ постигли то да будемо препознатљиви по Сајму пчеларства“.

"О овом сајму се прича, препричава и дуго се слежу утисци када се заврши. На мене, највећи утисак оставља то што је много младих који су ушли у овај пчеларски посао, заинтересовали су се. Многима је то хоби, задовољство, али је многима и додатни извор прихода. Ви сте као пчеларска организација показали свима како треба у пољопривреди да се ради. То значи организација кроз удружења и задруге и тако ваши циљеви могу бити остварени", рекао је градоначелник Миленковић.

Градоначелник је позвао све присутне да по завршетку сајму прошетају Врањем, јер је наш град, град добрих домаћина, добре кухиње и да уживају. На отварању сајма говорили су и  помоћника министра пољопривреде Александра Богићевића и председник Савеза пчеларских организациjа Србиjе др Родољуб Живадиновић.

"Мислим да на примеру пчелара, овако удружених и овако јаких може да се дође до боље производње и бољих резултата. Оно што је битно је да ће за идућу годину бити веће субвенције. Разговара се о субвенцији по кошници од 800 динара", рекао је помоћник министра пољопривреде Александр Богићевић.

Овај пчеларски сајам је као што знате оправдао своје постојање већ прве године. Сви смо били изненађени његовим огромним успехом, али то је практично последица добре организације, захваљујући пре свега енормној подршци града Врања у сваком смислу, каже председник Савеза пчеларских организациjа Србиjе др Родољуб Живадиновић.)

Изложбени штандови били су препуни свакојаких производа од меда. За неупућене и изненађења у виду козметике и средстава за хигијену. Сами излагачи нису крили задовољтво што су на сајму и што је оправдао њихово поверење.

"Прве године када сам дошла овде ја сам била изненађена колико је све добро било организовано. С обзиром да је мали град, да је први пут организовао. Сада више и не очекујем ништа мање. Сајмом сам одушевљен, има доста посетилаца, има муштерија. Спојили смо корисно са угодним. Сада сам први пут овде, организација је одлична, посећеност је одлична продаја задовољавајућа. Прода се понешто, али нам је сајам више реклама", кажу излагачи.

Посетиоци су били у прилици и да послушаjу предавања Анете Шреде, доктора природних наука из Немачке на тему „Захтеви за квалитет меда на немачком тржишту, параметри коjи утичу на његов квалитет и савети о техникама пчеларења коjе обезбеђуjу врхунски квалитет меда и прополиса” и професора др Зорана Станимировића са Факултета ветеринарске медицине у Београду на тему „Узроци масовне поjаве кречног и мешинастог легла последњих година и мере за њихово превазилажење".

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter