Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању

Произвођачи цвећа у Врању и  округу припремају се за наступ на предстојећем Сајму лековитог, зачинског и украсног биља и пчелињих производа, који ће 7. марта по први пут бити организован у граду. Међу њима је и Јован Младеновић који се у насељу Собина цвећарством бави већ 16 година.

Комплетна породица Младеновић посвећена је производњи цвећа, где посла има целе године. Ипак, Јован Младеновић био је први који се упустио у овај захтеван посао који  тражи много знања и  рада, а пре свега љубави. Сада се припремају за излагање цвећа на Сајму који ће бити организован у Врању, уз подршку града и  Савеза  пчеларских организација Србије .

Јован Младеновић рекао је да су у потпуности спремни и да ће Сајам бити прилика да успоставе нове пословне контакте, с обзиром да су најављени посетиоци из региона, као и целе Србије. Сада је у току садња сезонског цвећа, али оно што су произвели  надају се да ће привући пажњу евентуалних пословних партнера.

Младеновићи годишње произведу 65 хиљада биљака у неколико мањих пластеника, где су увели грејање . Од тог посла живе и стално улажу, али кажу да  се задовољство када  виде  расцветало цвеће, ничим не може платити.

Младеновић каже да је потребно не само много улагања, много непроспаваних ноћи због загревања простора и сталне температуре које захтевају биљке, већ и много знање које су стекли едукацијама и искуством.

Стално повећавају површине на којима гаје биљке тако да им  већ недостаје простор. Комплатну производњу  продају, могу да пласирају не излазећи на пијацу. Али кажу да би размишљали и о већој површини и даљем ширењу производње.Сајам би био прилика да разговарају са потенцијалним партнерима. Иначе, посебна вредност  предстојећег  сајма биће уговарање  производње, јер тако могу обезбедити сигуран пласман. За ову сајамску манифестацију предвиђен је и изузетно богат пратећи програм који подразумева едукацију.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 21 фебруар 2020 14:54

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Јовић: Број новозаражених ученика и професора свакодневно се прати - Радио Телевизија Врање https://t.co/tjmfHbpLAd… https://t.co/OHHKI9OQjg
Средњошколци и поједини основци прелазе на комплетну онлајн наставу - Радио Телевизија Врање… https://t.co/tGvS5Kp2Gt
Follow RTV Vranje on Twitter