Већник Жикица Антанасијевић гостовао на РТВ-у

Развијено и јако село са уређеном инфраструктуром једини је начин за заустављање миграција становништва. То је изјавио Жикица Антанасијевић, члан Градског већа, гостујући у програму Радио телевизије Врање. Због тога ће у наредном периоду на ширем подручју града то бити приоритет уз очување и унапређење здраве животне средине.

 

Ситуација у равничарским селима је нешто повољнија у односу на планинска која полако замиру, а све то је последица пре свега лоше инфраструктурне повезаности и свега онога што омогућава нормалан живот. У том правцу су усмерени планови сектора Градског већа за развој села. месних заједница, екологије и животне средине.

Озбиљна економска ситуација у којој су многа сеоска домаћинства, последица је и овогодишње суше која је највише десетковала род кукуруза, где се штете у нашем крају процењују на 20 до чак 70 одсто, оценио је Антанасијевић. То ће озбиљно угрозити и сточарску производњу са свим последицама које то производи по цене хране. Када је реч о новим инвестицијама, наредне недеље биће настављени разговори са представницима из Аустрије у вези коришћења обновљивих извора енергије,за шта постоји значајно интересовање. Реч је пре свега о соларној енергији, а већ неколико година одвијају се испитивања  термалних извора воде, а на ширем подручју округа и испитивања могућности за искоришћавање снаге ветра.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter