Истиче рок за подношење захтева за субвенције фармерима

За неколико дана истиче рок у коме фармери могу да поднесу захтев за  подстицаје ради узгоја телади за тов. Право на подстицаје имају правно лице, предузетник,  као и физичко лице, односно  носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства.

Правилник ресорног министарства односи се на  неуматичене животиње, што значи да захтев могу поднети фармери који не поседују документ из евиденције матичне службе који потврђује квалитет приплодних грла.

Роберт Ширтов из Пољопривредне саветодавне службе подсећа  да до 31. јула истиче рок за подношење захтева за субвенције фармерима који се баве узгојем телади за тов. То се односи на она грла која су отељена од 1. јула 2019. закључно са 30. јуном 2020.године. Минимум који један фармер мора да испуни је да има два таква грла.

Фармери који испуњавају ове услове могу по једном грлу да остваре подстицаје који износе 15 хиљада динара за јунад, по две хиљаде динара за јагњад и јарад, као и хиљаду динара за свиње.

Роберт Ширтов позвао је фармере да уколико имају неке недоумице око попуњавања захтева да се обрате  Пољопривредној служби Врање, где ће им пружити  сву неопходну помоћ.

Подстицаји могу да се остваре ако су грла од 1. фебруару до 31. јула ове године предата кланици или су извезена у периоду од 1. јула претходне до 30. јуна текуће године.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 27 јул 2020 14:10

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Сутра почиње вакцинација становништва у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/JHd2UYhLcW via @tripplesworld https://t.co/8BVaadNcfY
Чак 191 млада особа почела да ради у оквиру програма Моја прва плата - Радио Телевизија Врање… https://t.co/Rwmlh0tUOC
Богојављенски крст окупан за 122 хиљаде динара - Радио Телевизија Врање https://t.co/8xQPANOdoq via @tripplesworld https://t.co/xNZb95R7uC
Follow RTV Vranje on Twitter