Одштампајте ову страницу

Истиче рок за подношење захтева за субвенције фармерима

За неколико дана истиче рок у коме фармери могу да поднесу захтев за  подстицаје ради узгоја телади за тов. Право на подстицаје имају правно лице, предузетник,  као и физичко лице, односно  носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства.

Правилник ресорног министарства односи се на  неуматичене животиње, што значи да захтев могу поднети фармери који не поседују документ из евиденције матичне службе који потврђује квалитет приплодних грла.

Роберт Ширтов из Пољопривредне саветодавне службе подсећа  да до 31. јула истиче рок за подношење захтева за субвенције фармерима који се баве узгојем телади за тов. То се односи на она грла која су отељена од 1. јула 2019. закључно са 30. јуном 2020.године. Минимум који један фармер мора да испуни је да има два таква грла.

Фармери који испуњавају ове услове могу по једном грлу да остваре подстицаје који износе 15 хиљада динара за јунад, по две хиљаде динара за јагњад и јарад, као и хиљаду динара за свиње.

Роберт Ширтов позвао је фармере да уколико имају неке недоумице око попуњавања захтева да се обрате  Пољопривредној служби Врање, где ће им пружити  сву неопходну помоћ.

Подстицаји могу да се остваре ако су грла од 1. фебруару до 31. јула ове године предата кланици или су извезена у периоду од 1. јула претходне до 30. јуна текуће године.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 27 јул 2020 14:10