До краја септембра биће завршене све припреме за попис  пољопривредних добара и имовине у Србији, што ће трајати од 1. октобра до 15. децембра, најављено је на конференцији за новинаре  Градске пописне комисије у Врању.

Пописом ће бити обухваћена  газдинства која имају пола и мање од пола хектара земљишта на коме обављају пољопривредну делатност, као и правна лица и земљорадничке задруге. Поред тога биће пописана и  имовина приватних предузетника који обављају и друге делатности, али у саставу имају организационе јединице које се баве пољопривредом.

Власници газдинстава обавезни су да пописивачима дају тачне податке. Против оних који то не учине  биће поднете прекршајне пријаве. Ови подаци су тајни и биће коришћени искључиво у статистичке сврхе. Оваква напомена изречена је на конференцији за новинаре због тога што међу пољопривредницима постоји бојазност да ће по основу овог пописа бити утврђивана основица за увећане порезе. Пописивачи, њих 50 за подручје града и 15 за градску општину Врањска Бања, након полагања претеста  почеће са пописом 1. октобра. Планирано је да тај посао буде завршен до 15. децембра.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 29 август 2012 16:32

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter