Основан буџетски Фонд за развој пољoпривреде

Одлуком Скупштине града основан је буџетски Фонд за развој пољопривреде на територији града и именовани чланови Комисије за одлучивање о додели средстава из новооснованог фонда. Скупштина је усвојила и Информацију о реализацији жетве рода 2012. са Планом јесење сетве у овој години.

Ради унапређења аграра на подручју града оснива се буџетски Фонд за развој пољопривреде, за чију ће контролу и управљање средствима бити одговоран Секретаријат за финансије и привреду. Формирање овог Фонда било је неопходно због измене правног статуса, што налаже Закон о буџетском систему.

На седници је именовано и шест чланова Комисије за одлучивање о додели средстава из новооснованог фонда, на чијем је челу председник Скупштине града, Дејан Тричковић. Без уводних напомена и дискусије усвојена је информација о реализацији жетве рода 2012. са планом јесење сетве у овој години. У извештају се наводи да је овогодишњи род житарица и крмног биља због суше умањен за десетак процената. Планирани обим површина за јесењу сетву на нивоу је прошлогодишњих и износи 42 одсто укупно обрадивог земљишта. Оцена је да због недостатка финансијских средстава неће бити набављена квалитетна семена, што ће надаље довести до смањеног рода и потребе за већом употребом средстава за заштиту биља.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 01 новембар 2012 15:00

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter